Ingezonden persbericht

Persbericht

Cijfers Staffware voor het jaar en vierde kwartaal 2002 Record aan verkopen en winstgevendheid

Alkmaar, 23 januari 2003 - - Staffware, wereldwijd toonaangevend in Business Process Management (BPM) software, heeft de voorlopige jaarcijfers en de cijfers over het vierde kwartaal van 2002 (eindigend op 31 december 2002) bekendgemaakt. De verwachting is dat de EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortisation) ongeveer 6,1 miljoen euro voor het gehele jaar (2001: 2,9 miljoen euro verlies) en circa 4,6 miljoen euro (Q4 2001 2,7 miljoen euro) voor het vierde kwartaal bedraagt. De omzet kwam in 2002 uit op ongeveer 59 miljoen euro (2001: 58 miljoen euro). De omzet in het vierde kwartaal is met 16 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2001 en kwam uit op 19,8 miljoen euro. De licentieverkoop in 2002 komt uit op 33 miljoen euro; dit is 56 procent van de totale verkoopactiviteiten. Staffware heeft geen materiële schulden. De Nederlandse vestiging, Staffware BV, is door Staffware Group uitgeroepen tot 'Company of the Year', vanwege onder andere haar bijdrage aan de totale winst.

In het vierde kwartaal van 2002 zijn 12 belangrijke contracten afgesloten, waarmee per overeenkomst ruim 400.000 euro is gemoeid. Staffware sloot onder meer contracten met: HBOS afdeling 'Verzekeringen en Investeringen' (Verenigd Koninkrijk), Companies House (Verenigd Koninkrijk), zorgverzekeraar Deutsche BKK (Duitsland), HDFC Bank (India), Carolinas HealthCare System (Verenigde Staten), ABN Amro (Verenigde Staten) en Thuiszorg Utrecht (Nederland).

John O'Connell, Chairman en CEO Staffware plc.: "Dit laatste kwartaal van 2002 is met het oog op de verkoopcijfers een groot succes, met name in het Verenigd Koninkrijk. De toename van het aantal orders voor softwarelicenties weerspiegelt de positieve conclusies van uitgebreide testen en pilots gedurende de laatste paar maanden. Buiten het Verenigd Koninkrijk hebben we vooral in Duitsland het jaar sterk kunnen eindigen. In Nederland en de Verenigde Staten kon de stijgende lijn gedurende het jaar worden voortgezet, met belangrijke licentieverkopen in het laatste kwartaal. Een grotere omzet, onze voortdurende focus op strikte kostenbeheersing, en aanzienlijk meer productiviteit in de gehele Staffware-organisatie, hebben geleid tot recordcijfers in 2002. Het feit dat we het afgelopen kwartaal achttien nieuwe licentieklanten erbij hebben gekregen, geeft aan dat de Staffware Process Suite haar positie als marktleidende BPM-software heeft verstevigd."

De bovengenoemde cijfers zijn niet gecontroleerd. Staffware verwacht de eerste gecontroleerde resultaten op 25 februari 2003 te kunnen bekendmaken.

Staffware BV, Robijnstraat 2, 1812 RB, Alkmaar
Telefoon: 072 - 5120728, http://www.staffware.com

Over Staffware
Staffware is de toonaangevende specialist in Business Process Management en heeft meer dan twee miljoen licenties bij 5.000 klantenorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, telecom, nutsvoorziening, overheid, industrie en in de algemene dienstverlening. Staffware heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, vestigingen in zestien landen, en in totaal ongeveer 350 medewerkers. De organisatie is winstgevend en schuldenvrij, genoteerd op de London Stock Exchange en wereldwijd marktleider die zich uitsluitend richt op het leveren van BPM-oplossingen.

Staffware's expertise op het gebied van BPM heeft zich de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld door processen te automatiseren en beheren; de interactie tussen mensen en processen heeft dan ook altijd centraal gestaan in de organisatiefilosofie. In tegenstelling tot het merendeel van haar concurrenten heeft Staffware grondige kennis van en inzicht in de complexe interactie tussen mensen, tussen verschillende systemen, en tussen mensen en systemen, die de bedrijfsprocessen vormen.

De Staffware Process Suite levert een complete set tools voor het creëren, transformeren en stroomlijnen van in- en externe processen en taken binnen een organisatie. Met Staffware kan een onafhankelijke proceslaag worden gecreëerd die het proces en de onderliggende IT- en data-omgeving van elkaar scheidt. Hierdoor is een snelle ontwikkeling en verandering van een organisatieproces mogelijk. De Staffware Process Suite is een open oplossing en op standaarden gebaseerd. Het garandeert naadloze integratie en volledige interoperabiliteit met de bestaande IT-infrastructuren en applicaties. Nadere informatie over Staffware is beschikbaar op: www.staffware.com.

Voor redactionele informatie: (Pb0103)
Influx PR- Margienke Bos, Deventerstraat 81, 73322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 -3663034, e-mail: prinflux@cs.com