Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten 21 januari

B & W Belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

Deze week geen onderwerpen in deze portefeuille.

Portefeuille van wethouder Jacqueline Verbeek

College stelt lijst bouw- en sloopverguningen vast (2003/427) Het college heeft een lijst met te verlenen bouw- en sloopvergunningen vastgesteld. Deze lijst verschijnt in principe volgende week donderdag als openbare bekendmaking in de Molenkruier.

College neemt kennis van reacties op goedkeuringsbesluit GS bestemmingsplan Het Klooster (2003/436)
Op 14 oktober 2002 hebben Gedeputeerde Staten het bestemmingsplan bedrijvenpark Het Klooster 2002 grotendeels goedgekeurd. Daarna heeft het bestemmingsplan gedurende zes weken, tot en met 2 januari jl., ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn kon een aantal partijen beroep instellen en een schorsingsverzoek indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het goedkeuringsbesluit van GS. De Raad van State heeft één beroep en schorsingsverzoek ontvangen. Het college is hier nu van in kennis gesteld. Een ambtelijke reactie zal worden voorbereid. Bovendien wordt de indiener verzocht zijn beroep inhoudelijk nader te concretiseren.

Voorlopig Ontwerp omgeving Oude Sluis Vreeswijk vastgesteld (2003/432) Het college heeft Voorlopig Ontwerp (VO) omgeving Oude Sluis Vreeswijk vastgesteld. Het ontwerp voorziet in de herinrichting van de openbare ruimte rondom de Oude Sluis van Vreeswijk. Verder voorziet het ontwerp in de realisatie van parkeerplaatsen op loopafstand van de Oude Sluis. Het VO is gebaseerd op de al eerder vastgestelde nota's "Ontwikkelingsvisie Vreeswijk: uitwerking voor de omgeving Oude Sluis" het "Programma van Eisen herinrichting omgeving Oude Sluis".

In de zomermaanden heeft een ontwerpteam, bestaande uit vertegenwoordigers van de afdeling Planvorming en DS Landschapsarchitecten, gewerkt aan een voorstel voor het VO. Vorig jaar september is dit besproken met het Platform Vreeswijk en de Gemeentelijke Monumentencommissie. Naar aanleiding van de reacties is het VO tot stand gekomen. In de VO wordt uitgegaan van de realisatie van parkeerplaatsen op loopafstand van de Oude Sluis. Hierdoor zijn de grootschalige toevoegingen van parkeerplaatsen zoals voorgesteld in de nota "Ontwikkelingsvisie Vreeswijk" niet meer nodig. Het VO is met ook afgestemd met het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Binnenkort start de inspraakprocedure voor het VO. Hierover verschijnt nog een persbericht.

College doet voorstel voor meerjarenplanning bestemmingsplannen 2003-2007 (2003/ )
Het college heeft ingestemd met de meerjarenplanning bestemmingsplannen 2003-2007 en met voorgestelde voorbereidingsbesluiten voor de raad om de bestemmingsplannen voor te bereiden voor een aantal gebieden in de gemeente Nieuwegein Aan het presidium van de raad wordt verzocht dit voorstel te laten behandelen in de raadscommissie RIM d.d. 4 februari 2003 en de raadsvergadering d.d. 6 maart 2003.

Portefeuille van wethouder Carla Breuer

Vergunning voor kinderdagverblijf De Schatkist (2003/429) Kinderopvang Kind & Co heeft een vergunning aangevraagd voor een kinderdagverblijf - De Schatkist -
aan de Ringwade 1 te Nieuwegein. De aanvraag voldoet aan de Verordening Kindercentra 1997. De vergunning is daarom door het college verleend.

Renovatie en uitbreiding Anna van Rijncollege (2003/439) Het college heeft ingestemd met het tijdelijk uitbreiden van de locatie Harmonielaan van het Anna van Rijn College. Deze locatie moet namelijk gerenoveerd en uitgebreid worden. Daardoor zijn gefaseerd delen van het gebouw tijdelijk niet te gebruiken. Voor de opvang van de leerlingen zijn in die tijd 8 noodlokalen nodig. Gelet op de tijdsdruk en het specifieke karakter hiervan, is gekozen voor een onderhandse aanbesteding. Eerst zal een mogelijk aanbod van lokalen van de gemeente Zandvoort worden bekeken. De totale kosten mogen, conform het IHPO (Integraal Huisvestingsplan Onderwijs), maximaal ¤ 500.000,- bedragen.

Portefeuille van wethouder Evert van Linge

Deze week geen onderwerpen in deze portefeuille.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

Subsidie voor 25-jarig jubileum Historische Kring Nieuwegein (2003/11371) De Historische Kring Nieuwegein (HKN) bestaat dit jaar 25 jaar. In het kader daarvan zullen op 30 augustus 2003 verschillende jubileumactiviteiten plaatsvinden. De HKN heeft een subsidieaanvraag van ¤ 1.134 gedaan voor bijdrage in de kosten van de jubileumactiviteiten. Het college heeft besloten de subsidieaanvraag van de HKN te honoreren.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

Verkeersbesluit Pijlstaart (2003/424)
Het college heeft een verkeersbesluit genomen die voortvloeit uit het wijkverkeersplan Doorslag. Zodra de verkeersborden zijn geplaatst, is er een parkeerverbod voor beide zijden van de Pijlstaart tussen Koekoekslaan en Randijk.

Geen servicepunt in de binnenstad (2003/440)
In de gemeenteraad is geïnformeerd naar de mogelijkheid en gewenstheid van het oprichten van een tijdelijk servicepunt voor bijvoorbeeld paspoorten in de binnenstad. Het college vindt dat er daarvoor geen aanleiding is, omdat de gemeentelijke dienstverlening van een adequaat niveau is.

Ontwikkelingsplan Stadswinkel (2003/434)
Het college heeft het Ontwikkelingsplan Stadswinkel vastgesteld. Dit vormt de eerste formele stap van het organisatieveranderingstraject gericht op een zelfstandige Stadswinkel per 1 oktober 2003. Het Ontwikkelingsplan gaat in op doelstelling, redenen en aard en omvang van de voorgenomen organisatieverandering, welke plaatsvindt volgens de regels van Flankerend Beleid. Het plan zal onder andere met de Ondernemingsraad en het Georganiseerd overleg worden besproken.

Eindrapportage deelonderzoek Bouwnijverheid (2003/434) Het college heeft kennisgenomen van de eindrapportage deelonderzoek Vinex-Parlementaire Enquêtecommissie Bouwnijverheid. De rapportage wordt ter inzage gelegd voor de commissie ABZ.

(*) Het presidium is een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, bestaande uit burgemeester, drie raadsleden en de raadsgriffier. Het presidium doet een voorstel aan de gemeenteraad en de raadscommissies welke stukken op welke wijze behandeld worden in hun vergadering.

Invoerdatum 23-1-2003