Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-01-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.45) Donderdag 23 januari 2003

Maastricht, fietsdieven aangehouden.
Vier inwoners van Maastricht zijn woensdagmiddag 22 januari 2003 door de politie aangehouden wegens diefstal van een of meer fietsen of medeplichtigheid daaraan.
Een getuige zag omstreeks 13.15 uur dat vanaf de Boschstraat te Maastricht twee mannen vermoedelijk bezig waren met het stelen van een fiets. De politie trof het tweetal niet meer aan maar nam wel de situatie in ogenschouw. Kort daarna kwamen vier mannen aangelopen. Een daarvan liep op gestalde fietsen toe terwijl de anderen op de uitkijk gingen staan. Op het moment dat een fiets weggenomen werd greep de politie in. Het viertal werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De fiets die weggenomen werd bleek een gestolen fiets te zijn. De eigenaar had de diefstal inmiddels bij de politie gemeld. Een tweede fiets welke het viertal in hun bezit had, bleek eveneens van diefstal afkomstig te zijn. Uit de eerste verhoren werden nog twee fietsdiefstallen bekend. In het belang van het onderzoek werd het viertal in verzekering gesteld. De aangehouden verdachten zijn vier inwoners van Maastricht in de leeftijd tussen de 20 en 17 jaar.

Valkenburg, woninginbraak.
Woensdag 22 januari 2003 heeft tussen 16.30 en 21.30 uur in een woning aan de van Peltstraat te Valkenburg een inbraak plaatsgevonden. Na het forceren van een raam werd de toegang tot de woning verkregen. De woning werd geheel doorzocht. Weggenomen werden een pendule, een televisie en enkele honderden euros. De bewoner heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, schennispleger aangehouden.

Een 54 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen 23 januari 2003 op de Markt te Maastricht aangehouden wegens schennis der eerbaarheid.
Op de monitoren van het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht was aan het politiebureau te Maastricht omstreeks 03.45 uur te zien dat een man met zijn ontbloot geslachtsdeel rondliep en dit toonde aan de weinige voorbijgangers. Een ter plaatse gestuurde politiepatrouille trof de man nog steeds met zijn geslachtsdeel uit zijn broek aan. De man bleek heel wat aan Bacchus geofferd te hebben. Hij werd door de politiepatrouille meegenomen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Maastricht, woninginbraak.
Woensdagavond 22 januari 2003 heeft in een woning aan de Planetenhof te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. Bij een onderzoek in de woning trof de politie een hennepkwekerij aan.
Een getuige zag woensdagavond omstreeks 23.40 uur drie mannen uit een brandgang gelegen achter de woning aan de Planetenhof te Maastricht vandaan komen. De getuige die niets goeds vermoedde nam aan de achterzijde van deze woningen een kijkje en ontdekte een woninginbraak. Daarna werd meteen de politie gebeld. Het drietal werd in de omgeving niet meer aangetroffen. Door een keukendeur te forceren hebben de inbrekers zich de toegang tot de woning verschaft. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. Of er iets ontvreemd is moet nog vastgesteld worden door de bewoner.
De politie die in de woning een onderzoek instelde trof op de zolderverdieping een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. Omdat niemand in de woning aanwezig was werd het ruimen van de hennepkwekerij uitgesteld tot de morgen. In aanwezigheid van de bewoner werd na een monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie de gehele kwekerij ontmanteld. De 503 planten zijn inmiddels vernietigd. De rest van de kwekerij, waaronder een afzuiginstallatie, een filter en 10 groeilampen werden in beslag genomen. De Officier van Justitie legde aan de bewoner een transactievoorstel van 2900 euro op.