Gemeente Leiden

Persbericht

Gratis milieuadviezen voor kleine bedrijven

Publicatiedatum: 22 januari 2003

Het landelijke project Milieu Advies Kleinzakelijke Klanten (MAKK) per is 20 januari in Leiderdorp van start gegaan. In dit project bieden de Milieudienst West-Holland en energiebedrijf NUON zo'n 600 kleine ondernemers in de Leidse Regio een gratis milieuadvies aan. Op maandag 20 januari gaf wethouder Don MacGillavry het startschot bij bakkerij Englebert in de Winkelhof

Het MAKK project is ruim een jaar geleden van start gegaan in de Leidse regio. Zo'n 300 ondernemers in de regio hebben al meegedaan met de actie. Het project wordt nu uitgebreid met de gemeente Leiderdorp. Het inmiddels vijf jaar bestaande landelijke project verloopt zeer succesvol. Kleine bedrijven (1-5 medewerkers) krijgen de kans om gratis te laten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om binnen de bedrijfsvoering te besparen op energie en bewuster om te gaan met het milieu. In andere regio's is gebleken dat de milieuadviezen van de adviseurs al snel kunnen leiden tot een besparing van meer dan 15% op de energierekening, terwijl tegelijkertijd de CO2 uitstoot vermindert. En dat is goed voor het milieu.

De adviseurs zijn in dienst van de Stichting Collusie, een non-profit instelling die zich richt op milieudoorlichting van en -advisering aan kleine bedrijven. Door financiële bijdragen van de Milieudienst en van NOUN kunnen de adviezen kosteloos worden verstrekt. Het project zal naar schatting aan 600 ondernemers in de Leidse Regio milieu- en energieadviezen uitbrengen.

De Stichting Collusie houdt zich bezig met de combinatie van arbeidsmarkt en milieu. De adviseurs hebben zgn. I&D-banen en worden betaald vanuit werkgelegenheidsregelingen.

Deze pagina is gewijzigd op 23-01-2003