Ingezonden persbericht


persbericht

curator kiest voor moderne verkoop met Start-end.nl

grote online veiling failliet BCE Teleglobe

Amsterdam, 27 januari 2003. Start-end.nl is door de curator in BCE Teleglobe aangesteld om de inventaris online te veilen. De verwachte opbrengst van de online veiling ligt boven de 250.000 Euro. De inventaris betreft een compleet NOC (network operation center), zeer veel telecom-apparatuur, computers, printers, copiers en kantoormeubilair in zeer goede staat. Het grootste deel is zelfs nooit gebruikt. Verder zullen een aantal apparaten onderhands worden aangeboden op www.start-end.nl. De verwachte opbrengst hiervan ligt boven de 200.000 Euro. BCE Teleglobe had wereldwijd het derde grootste telecomnetwerk.

"Deze opdracht laat zien dat curatoren ons nu echt serieus nemen. We hebben twee jaar lang ons concept moeten uitleggen en ons moeten bewijzen met relatief kleine opdrachten. Sinds enkele maanden worden we ook gevraagd om de grote boedels te veilen", aldus Maurits Koster, managing partner van Start-end.

Het aantal opdrachtgevers is enorm gegroeid, nu Start-end bewezen heeft betere opbrengsten te realiseren dan de traditionele spelers. Meer dan 80 curatoren schakelen regelmatig Start-end in. Ook worden er online veilingen gedaan voor banken en bedrijven.

Profiel Start-end:

Sinds 2000 biedt Start-end als eerste Nederlandse bedrijf een nieuwe dienst voor curatoren, banken en bedrijven. Start-end onderscheidt zich door het gebruik maken van nieuwe middelen zoals een online marktplaats en database gedreven verkooptechnieken. Start-end is echter meer dan alleen het verkopen van bedrijfsactiva op internet. Het biedt een compleet pakket van diensten zoals taxaties, bedrijfswaarderingen en bedrijfsverkoop. De online veiling richt zich op bedrijven, al kunnen ook particulieren bieden op de kavels. Het veilingsysteem is volledig geautomatiseerd. Binnen het persoonlijke My Start-end kunnen bezoekers al hun veilinggegevens op een centrale plek beheren. De bezoeker heeft hier een biedingenoverzicht, een facturenoverzicht en een profielinstelling.

Het management van Start-end bestaat uit drs. Hendrik Jan van Es en drs. Maurits Koster. Bij het bedrijf werken 12 medewerkers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Start-end B.V.

Postbus 94450

1090 GL Amsterdam

Tel. +31 (0)20 452 4712 / Fax. +31 (0)20 423 22 10 /E-mail. info@start-end.nl