Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-01-2003 Mediaberichten 23 januari (13.30 uur)

Ernstige mishandeling

ROERMOND De politie zoekt sinds woensdagavond een 30-jarige man uit Roermond die wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling van een 34-jarige plaatsgenoot met een ketting. Beide mannen troffen elkaar bij het winkelcentrum op de Donderberg waarbij de verdachte de ander opeens met een ketting begon te slaan. De man kreeg verschillende slagen met de ketting, voor de verdachte in een auto stapte en wegreed. Het slachtoffer liep daarop naar huis, maar werd bij de Koniginnelaan weer door dezelfde man aangevallen en met de ketting geslagen. De man vluchtte het portiek van een flat in, daarbij gevolg door de aanvaller die hem bleef slaan.

De man stopte pas toen enkele vrouwen tegen hem begonnen te schreeuwen dat hij op moest houden. Hij stapte in zijn auto en reed weg. Inmiddels was de politie gewaarschuwd die met het slachtoffer naar het ziekenhuis ging. Daar is een fikse hoofdwond gehecht. Verder heeft de man overal blauwe plekken. De politie is een onderzoek gestart en zoekt daarbij naar de 30-jarige man die volgens getuigen de dader is van de ernstige mishandeling.

Doorrijder aangehouden

WEERT De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 33-jarige man uit Stramproy aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De man botste volgens een 50-jarige automobilist uit Weert op de Maaseikerweg tegen zijn auto omdat hij geen voorrang verleende. Na de aanrijding reed de man direct weg. Het kenteken van de auto werd door de benadeelde genoteerd en aan de politie doorgegeven. Die de verdachte even later in zijn woning kon arresteren.

De man bekende de doorrijding en bleek gedronken te hebben, maar niet in een strafbare mate. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.