Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

23-01-2003
WVG- en CVV-vervoer in Achtkarspelen door DVG BV

Gemeente Achtkarspelen heeft na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure voor de uitvoering van het WVG-vervoer, in combinatie met Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV), gekozen voor De Vier Gewesten BV (DVG). Er hebben in totaal drie bedrijven ingeschreven op het vervoer van gehandicapten in Achtkarspelen.

CVV is een aanvulling op het bestaande openbaar vervoer. Met een CVV taxi kunnen OV-reizigers binnen de gemeente van deur tot deur en naar de kernen Dokkum en Drachten reizen, over een maximum afstand van 15 km, tegen een redelijk tarief. De provincie subsidieert het CVV en daardoor kunnen de kosten voor de reiziger vrij laag blijven.

Vanwege een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft Achtkarspelen besloten dit voorjaar over te gaan op De Vier Gewesten BV Personenvervoer. Dit bedrijf besteedt het vervoer weer uit aan Taxicentrale Noordoost Friesland in Zwaagwesteinde. Het contract met de huidige vervoerder Arriva zal hiermee beëindigd worden.

Kosten WVG-vervoer
Het aantal gebruikers van WVG-vervoer stijgt jaarlijks in Achtkarspelen. Het college heeft daarom besloten de tarieven aan te passen aan het normale OV-tarief. De gebruikers van WVG-vervoer moeten daarom straks meer bijdragen. Alle gebruikers worden binnenkort op de hoogte gesteld van de wijzigingen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- Jorien Bakker, Bureau Communicatie, telefoon 0511 - 548144