Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
23 januari 2003 c004

Procesmanager aangesteld voor verbetertraject Brandweer Nijmegen

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft deze week een procesmanager aangesteld die het verbeterproces binnen Brandweer Nijmegen gaat leiden. Benoemd is mw. mr. Monique van Wagenberg.

Een en ander is een uitvloeisel van een intern onderzoek naar met name de communicatie tussen management en personeel dat onlangs bij Brandweer Nijmegen heeft plaatsgevonden. De resultaten van dit onderzoek hebben ertoe geleid dat de gemeentesecretaris in overleg met het personeel van de brandweer heeft besloten een verbeterproces te starten voor de brandweerorganisatie. Dit proces begint met de aanpak van een aantal knelpunten als de roosters en werkwijze van de uitrukdienst, opleidingen van het personeel en het herstel van vertrouwen.

Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek heeft ook het management van Brandweer Nijmegen zich de afgelopen weken beraden op hun persoonlijke positie.
De commandant van Brandweer Nijmegen heeft deze week aan de gemeentesecretaris aangegeven zijn functie ter beschikking te stellen. Hij is van mening dat - gezien de huidige omstandigheden waarin veel van de leiding wordt gevraagd - er onvoldoende sprake is van een vertrouwensbasis om als commandant met de organisatie een nieuwe start te maken. Totdat er een tijdelijke of structurele opvolger voor hem is, zal hij nog betrokken zijn bij een aantal lopende projecten als de bouw van een nieuwe uitrukpost in het westelijk stadsdeel en zal hij de operationele functie van "commandant van dienst" bij grootschalige incidenten blijven uitoefenen. Tevens is het hoofd van de sector Brandweer Nijmegen met de gemeentesecretaris Han Bekkers in gesprek over een andere functie buiten de Brandweer Nijmegen. In afwachting daarvan heeft hij zijn functie neergelegd.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.