Gemeente Goes

Persbericht

Van Hertumweg weer open voor verkeer

Nadat bewoners en bedrijven in Goes Zuid ongeveer een half jaar lang te maken hadden met een verkeersomleiding vanwege de reconstructie van een deel van de Van Hertumweg is deze op dinsdag 21 januari 2003 weer volledig voor het verkeer opengesteld. De ingestelde omleidingsroute komt daarmee te vervallen. De nieuw aangelegde rotonde op het kruispunt Van Hertumweg / Beukenstraat / Elvis Presleylaan was al vanaf eind oktober 2002 in gebruik.

Rotonde Van Hertumweg / Beukenstraat / Elvis Presleylaan Deze rotonde is noodzakelijk vanwege de nabijgelegen "Brede School" en het uitbreidingsplan Ouverture. Het is een duurzaam-veilige verkeersoplossing voor een verkeersknooppunt waar in de nabije toekomst de intensiteit van autos en vooral ook fietsers behoorlijk toeneemt. Het concept van deze rotonde komt overeen met dat van andere rotondes, die recentelijk in de gemeente Goes zijn uitgevoerd; zoals die op de Ringbaan West en op de Fruitlaan, waarmee inmiddels goede ervaringen zijn opgedaan.
Zowel de rotonde als de aansluitende Van Hertumweg vormen onderdeel van de "Westelijke Fietsroute Centrum Overzuid/Ouverture", een hoogwaardige fietsroute met vrijliggende en comfortabele fietspaden met veel aandacht voor de verkeersveiligheid.

Van Hertumweg
Het gedeelte Van Hertumweg tussen de rotonde Fruitlaan en de rotonde Beukenstraat is in de afgelopen maanden volledig gereconstrueerd. Zowel de wegfundatie, de afmetingen en de toegepaste materialen zijn drastisch verbeterd en daarmee volledig op de nieuwe functie van de weg ingericht.

Afwerking
Een aantal kleinere onderdelen van het project moet in de komende weken nog worden afgewerkt. Dit staat echter de ingebruikname door het verkeer niet in de weg.
Voor de afwerking van de asfaltverharding van zowel rijbaan als fietspaden ligt dat wat gecompliceerder; hierop moet nog een toplaag worden aangebracht. Dit onderdeel kan vanwege het weersafhankelijke karakter van deze werkzaamheden pas over enkele maanden plaatsvinden. De uitvoering hiervan beperkt zich tot slechts enkele dagen en wordt met zo weinig mogelijk verkeershinder uitgevoerd.

Busroutes
De bussen van CONNEXXION gaan een dag later, op woensdag 22 januari weer volgens de oorspronkelijke route rijden. Dat wil zeggen over het zuidelijk deel van de Van Hertumweg en de gehele Beukenstraat. Aanwezige bushalten aan de Van Hertumweg en de Beukenstraat werden tijdelijk buiten gebruik gesteld, maar krijgen vanaf woensdag dus weer hun oorspronkelijke functie terug.

Kosten
De totale kosten van het project voor de reconstructie van de Van Hertumweg en de aanleg van de rotonde op het kruispunt Van Hertumweg / Beukenstraat / Elvis Presleylaan bedragen ca 700.000,--.

Voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met: projectleider, de heer A.J. Potter, telefoonnummer 0113 249756, of opzichter, de heer C.W. van Belzen, telefoonnummer 0113-214322 of 06-53298079 van het Ingenieursbureau Gemeente Goes.