Ingezonden persbericht

ACAL distribueert beveiligingsoplossingen van Funk Software in Benelux

Ondersteuning van resellers bij implementatie, training en onderhoud

Eindhoven, 23 januari 2003 - Distributieorganisatie ACAL en Funk Software, ontwikkelaar van beveiligingsoplossingen voor RADIUS/AAA en draadloze LAN (WLAN), hebben een distributieovereenkomst voor de Benelux-markt gesloten. Naast de distributie biedt ACAL resellers ook implementatiediensten, training en onderhoudscontracten. Funk ontwikkelt Odyssey, een end-to-end-beveiligingsoplossing voor de draadloze 802.11x-standaard, Steel-Belted Radius, de RADIUS/AAA-server en de remote controle-software Proxy.

De continue koppeling van draadloze apparaten met een bedrijfsnetwerk biedt grote voordelen. Zo hebben medewerkers altijd toegang tot actuele bedrijfsinformatie. WLAN's zijn echter kwetsbaar, omdat de verbinding altijd openstaat. Bij onvoldoende beveiliging kunnen gegevens worden onderschept. Het openstellen van bedrijfsnetwerken en internetverbindingen buiten de kantoormuren wekt de interesse van 'drive-by hackers'. Zij zoeken met een laptop op schoot vanuit de auto naar open verbindingen. En zien het als een uitdaging gebouwen waarin gebruik wordt gemaakt van WLAN's te markeren met graffitisymbolen ('war chalking') of bedrijven te ontregelen door wachtwoorden te wijzigen. De oplossingen van Funk Software beschermen WLAN's tegen deze bedreigingen.

RADIUS (Remote Authentication Dial-in User Service) is de standaard voor het centraliseren van de Authenticatie, Authorisatie en Accounting (AAA) van remote of draadloze LAN-gebruikers die verbinding maken met een netwerk. Odyssey en Steel-Belted Radius zijn RADIUS-servers die de AAA bij bedrijven uit de Fortune 500, telecommunicatiebedrijven en service providers centraliseren en vereenvoudigen. Vooraanstaande organisaties zoals PricewaterhouseCoopers, General Electric, British Telecom, AT&T en France Telecom zetten deze oplossingen in. De Proxy-productlijn van Funk Software is remote controle-software waarmee een gebruiker zijn PC kan inzetten om een andere computer te besturen. Medewerkers van helpdesks en call centers en netwerkbeheerders kunnen hiermee op afstand ondersteuning bieden bij computerproblemen. Proxy kan worden ingezet via elke verbinding, of het nu IP LAN/WAN, dial-up-netwerk, modemverbinding of via het internet is.

"ACAL heeft een bewezen expertise op security-gebied in de Benelux-markt", zegt Johan Custers, Director of European Operations van Funk Software. "Naast het feit dat ACAL onze oplossingen breder kan uitzetten in de Benelux-markt, biedt het bedrijf Funk een sterke toegevoegde waarde. Dit doordat ACAL resellers ondersteunt bij de implementatie en het onderhoud van de Funk-oplossingen. Daarnaast biedt het bedrijf trainingen om onze oplossingen op de juiste wijze in te zetten."

"De oplossingen van Funk sluiten nauw aan op het bestaande portfolio met beveiligingsproducten, dat ACAL levert aan haar resellers", zegt Marcel van Eemeren, divisie manager ACAL Nederland. "Met ons uitgebalanceerde portfolio leveren we een totaalaanbod aan security-oplossingen die het gehele beveiligingsspectrum omvatten."

Funk Software
Het hoofdkantoor van Funk Software is gevestigd in Cambridge, Massachusetts (V.S.). Het bedrijf is ontwikkelaar van RADIUS/AAA- en wireless LAN-beveiligingsoplossingen. De Steel-Belted Radius-reeks van commerciële AAA-oplossingen (Authentication, Authorization, Accounting) voor wireless operators, service providers en bedrijfsnetwerken wordt wereldwijd ingezet in duizenden publieke en privé-netwerken. Deze AAA-oplossing is zeer schaalbaar en komt tegemoet aan de eisen van de grootste bedrijven. Funk levert ook Odyssey, een end-to-end 802.1x WLAN-beveiligingsoplossing die eenvoudig en breed inzetbaar is op bedrijfsnetwerken.

Ingezonden persbericht