Gemeente Dinkelland


Hondenbelasting

De raad van de gemeente Dinkelland heeft in zijn vergadering van 12 december 2002 de "Verordening op de heffing en invordering van Hondenbelasting 2003" vastgesteld. Hieronder enkele belangrijke passages uit de verordening hondenbelasting.


1. Belastingplichtig is de houder van een hond. Meestal is dit de eigenaar, echter in voorkomende gevallen kan dit ook de verzorger van de hond zijn.
De belastingtarieven voor het jaar 2003 bedragen:

voor de eerste hond 45,00 voor de tweede hond 90.00 voor iedere hond boven het aantal van twee honden 115,00 honden gehouden in een kennel, per kennel 250,00

Vrijstelling geldt voor blindengeleidehonden, politiehonden, asielhouders en honden jonger dan 3 maanden, die samen met de moederhond worden gehouden.


2. De belasting is verschuldigd bij het begin van het belastingjaar of, zo dit later is, bij de aanvang van de belastingplicht. De hondenbelasting wordt bij wege van aanslag geheven.
3. Ten aanzien van de hondenbelasting wordt geen kwijtschelding verleend.

In de voormalige gemeenten Denekamp en Ootmarsum wordt reeds hondenbelasting geheven. In de voormalige gemeente Weerselo was dit sedert 1998 niet meer het geval. Door vaststelling van de verordening "Hondenbelasting 2003" zijn met ingang van 2003 alle houders van 1 of meerdere honden in de gemeente Dinkelland belastingplichtig; dus ook de houders van honden in de voormalige gemeente Weerselo.

Op grond van de verordening is een ieder die in het bezit is van 1 of meerdere honden verplicht hiervan aangifte te doen. Hierbij stellen wij alle houders van honden in de gemeente Dinkelland die terzake nog geen aangifte hebben gedaan in de gelegenheid alsnog opgave te doen. Dit kan door het invullen van
onderstaand formulier. Tevens kan dit formulier gebruikt worden voor het afmelden van een hond.
Bij overlijden c.q. verkoop van een hond verzoeken wij u bewijsstukken toe te voegen (verklaring van de dierenarts/naam, adres e.d. van de koper). Voor de goede orde kan opgemerkt worden, dat het de bedoeling is om in de maand maart 2003 te starten met een controle op de hondenbelasting.

Onderstaand formulier dient te worden gezonden aan de gemeente Dinkelland, afdeling Burgerzaken en Belastingen, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Aangifteformulier hondenbelasting (WORD-document; printen, invullen en versturen)

VERKIEZING PROVINCIALE STATEN

KANDIDAATSTELLING

De burgemeester van Dinkelland maakt het volgende bekend:


1. Op maandag 27 januari 2003 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van provinciale staten plaatshebben.


2. De benodigde formulieren voor:


+ de lijsten van kandidaten (model H 1);
+ de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9);

+ de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een andidatenlijst (model H 3-1);
+ machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst. (model H
3-2);

+ de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4);

+ de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10).

Zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling op de afdeling Burgerzaken kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken (locatie Ootmarsum), telefoon 0541-854314 of 854312.

INLICHTINGEN BETREFFENDE DE REGISTRATIE ALS KIEZER

De burgemeester van Dinkelland maakt bekend dat één ieder bij Bureau verkiezingen, Kerkplein 1 Ootmarsum de inlichting kan verkrijgen of hij/zij als kiezer is geregistreerd.

Op de grond dat hij/zij niet of niet behoorlijk als kiezer is geregistreerd kan hij/zij schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.

AFVALWIJZER 2003

Deze week ontvangt u als bijlage bij het weekblad "Dinkelland Visie" de afvalwijzer 2003.
Op de afvalwijzer staat o.a. aangegeven wanneer het huishoudelijk afval bij u wordt opgehaald of wanneer de chemokar bij u in de buurt is. De afvalwijzer 2003 gaat in per 1 februari 2003. Op de afvalwijzer 2003 zijn een tweetal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van 2002.
Voor een gedeelte van het grondgebied van voormalig Weerselo, globaal gelegen ten noorden van de Lemselosestraat, bebouwde komgrens kern Weerselo, kanaal Almelo-Nordhorn en de gemeentegrens met de gemeente Losser en Oldenzaal zal de inzameldag wijzigen. De inzameldag gaat van maandag naar donderdag. De inwoners die binnen het bovenvermelde gebied woonachtig zijn, ontvangen hierover afzonderlijk een schrijven.

De tweede wijziging betreft de inzameling van het klein chemisch afval. In tegenstelling tot 2002 wordt er in 2003 een keer per twee maanden ingezameld. De chemokar komt alleen nog in de oneven maanden bij u in de buurt. In februari zal er dus geen inzameling plaatsvinden van klein chemisch afval. Ook zijn de halteplaatsen en de tijden gewijzigd, waarop de chemokar bij u in de buurt is. Bewaar klein chemisch afval in de milieubox en raadpleeg voor de eerstkomende inzameling voor de maand maart de afvalwijzer. Uiteraard kunt u klein chemisch afval aanbieden op het afvalbrengpunt te Denekamp. Wij adviseren u om de afvalwijzer op een vaste plek te bewaren, zodat u deze informatie altijd bij de hand hebt. Als suggestie geven wij u mee om de afvalwijzer aan de binnenzijde van een keukenkastje te bevestigen. Voor vragen of aanvullende informatie kunt u zich wenden tot de afvalinfolijn 0541-854276.

VERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN

Volgende week vergaderen de raadscommissies in het gemeentehuis te Denekamp. Onderstaand de commissieagenda's met de te behandelen punten. Onder agendapunt 2 is bij alle commissies een vragenhalfuur voor burgers opgenomen. U als burger krijgt op deze manier tijdens de commissievergaderingen de gelegenheid via de voorzitter vragen te stellen aan de commissie. Indien u hiervan gebruik wilt maken, dient u dit, onder nauwkeurige vermelding van het onderwerp, minimaal 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden via telefoonnummer 0541-854109.
Voor de onderstaande agenda's geldt dat deze nog kunnen worden gewijzigd. De commissie stelt deze bij het begin van de vergadering definitief vast (de agenda kan worden aangevuld en er kunnen punten worden afgevoerd). Voor alle commissies geldt: u bent van harte welkom de beraadslagingen bij te wonen.

Commissie Ruimte

Maandag, 27 januari 2003, aanvang 19.30 uur.

Voorzitter: de heer A.B.J. Steggink
Commissiegriffier: de heer J. Bogers, telefoon 0541-854138

Agenda:


1. Opening

2. Vragenhalfuur voor burgers

3. Mededelingen/informatie door portefeuillehouder(s)
4. Vaststelling van de agenda

5. Vaststelling notulen vergadering Commissie VROM/Financiën d.d. 27 november 2002

6. Vaststelling notulen vergadering Commissie Economische Zaken d.d. 26 november 2002

7. Onderwerpen/stukken ter kennisneming:

+ Presentatie concept-structuurvisie herstructurering centrum Denekamp

+ Project brandblusmiddelen bij onbemande tankstations
+ Wijzigen afvalinzameling 2003

8. Onderwerpen/stukken ter advisering:

+ Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet van 50.000,-- (excl. BTW) behoeve van begeleiding projecten structuurvisie centrum Denekamp

+ Raadsvoorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Denekamperstraat te Ootmarsum (kad. sectie C, nr. 196)

+ Raadsvoorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Nieuwe Almelosestraat 10-12 te Ootmarsum (kad. sectie B, nr. 410)

+ Raadsvoorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Westenveldweg te Tilligte (kad. sectie M, nr. 487)

+ Raadsvoorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Voortmorsstraat te Weerselo (kad. sectie P, nr. 835)

9. Rondvraag

10. Sluiting

Commissie Samenleving

Dinsdag, 28 januari 2003, aanvang 19.30 uur.

Voorzitter: mevrouw J.B.M. Zwiep-Rosens
Commissiegriffier: de heer O.J.R.J. Huitema, telefoon 0541-854346

Agenda:


1. Opening

2. Vragenhalfuur voor burgers

3. Mededelingen/informatie door portefeuillehouder(s)
4. Vaststelling van de agenda

5. Vaststelling notulen vergadering Commissie TROS d.d. 25 november 2002

6. Vaststelling notulen vergadering Commissie Welzijn d.d. 2 december 2002

7. Onderwerpen/stukken ter kennisneming:

+ Notitie "uitgangspunten nuggers/ANW'ers"
8. Onderwerpen/stukken ter advisering:

+ Raadsvoorstel tot verlenging van de subsidieregeling fuserende instellingen

+ Raadsvoorstel tot subsidiëring Natura Docet
+ Ondernemingsplan 2003 WOT

9. Rondvraag

10. Sluiting

Commissie Bestuur en Middelen

Woensdag, 29 januari 2003, aanvang 19.30 uur.

Voorzitter: de heer E.M.T. Reijers Commissiegriffier: de heer O.J.R.J. Huitema, telefoon 0541-854346

Agenda:


1. Opening

2. Vragenhalfuur voor burgers

3. Mededelingen/informatie door portefeuillehouder(s)
4. Vaststelling van de agenda

5. Vaststelling notulen vergadering Commissie ABZ d.d. 26 november 2002

6. Onderwerpen/stukken ter kennisneming:

+ Voortgang gemeentelijk servicepunt Ootmarsum
+ Overzicht effectenportefeuille gemeente
+ Informatie inzake nieuwe gemeentegids
+ Informatie inzake oprichting stadsraad Ootmarsum
7. Onderwerpen/stukken ter advisering:

+ Raadsvoorstel tot vaststelling van een Reglement van orde voor het presidium

+ Raadsvoorstel tot verlening van een krediet ten behoeve van bedrijfskleding afdeling Beheer en Onderhoud
8. Rondvraag

9. Sluiting

OFFICIËLE PUBLICATIES

RUIMTELIJKE ORDENING:

Inspraakprocedure voorgenomen vrijstelling op grond van artikel 19 lid
1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan de bouw van een dubbele woning aan de Voortmorsstraat (ongenummerd) te Weerselo, kadastraal bekend sectie P, nr. 835. Op grond van artikel 6a van de wet op de ruimtelijke ordening ligt het voornemen tezamen met de aanvraag met ingang van 24 januari 2003 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn inspraakreactie omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het vergroten van een woning en bijgebouw aan de Wildehof 13 in Ootmarsum (20020559). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Wildehof fase I-II", inzake de minimale dakhelling. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3, lid 14 onder j van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het verbouwen van een showroom tot woning aan de Brink 6 in Denekamp (20020609). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Denekamp-Centrum". Burgemeester en wethouders zijn voornemens realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 6, lid C van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woonhuis aan de Hakselaar 1 in Denekamp (20020613).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Het Remerink", aangezien van de minimale goothoogte wordt afgeweken. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 14 van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een serre aan de Het Otman 11 in Denekamp (20020504).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "'t Pierik - fase 1", aangezien de afstand tot de voorgevel minder dan 3 meter bedraagt. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3 c, sub 9 van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het vergroten van woning tot inwoning aan de Brandlichterweg 65 in Denekamp (20020369). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Denekamp", aangezien de inhoud van het woonhuis meer bedraagt dan 600 m3. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3, lid C, sub 2 van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van vijf appartementen aan de Brinkstraat 18a - 20 in Denekamp (20020551). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Denekamp-Centrum", i.v.m. het gebruik en de voorgeschreven goothoogte. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 24-1-2003 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders zijn voornemens een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel ten behoeve van hun voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan een bouwplan voor plaatsing van een mast ten behoeve van mobiele telefonie aan de Westenveldweg te Tilligte. De aanvraag ligt met ingang van 23 januari 2003 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent deze aanvraag schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Tevens hebben Burgemeester en Wethouders het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* Hanzeweg 30 in Denekamp: voor het uitbreiden van Hebetex woninginrichting (20020263);

* Vijverstraat 1 in Ootmarsum: vergroten van een woonhuis en het bouwen van een kap op bijgebouw (20020473);
* Oldenzaalsestraat 54 in Denekamp: plaatsen van een scorebord (20020673);

* Hora Siccamastraat 18 in Ootmarsum: herbouwen van een bijgebouw (20020524);

* Beatrixstraat 25 in Denekamp: bouwen van een hoekerker (20020544).
Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 24-1-2003 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning en meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen.


* Heggelkampsweg 4 in Agelo: plaatsen speeltoestel;
* Voortsweg 4 in Saasveld: bouwen van twee varkensstallen;
* Spiekweg 7 in Lattrop: gedeeltelijk vernieuwen van een wagen- en materiaalloods;

* Denekamperstraat 15 in Ootmarsum: bouwen van nooduitgang en trappen;

* Ootmarsumsestraat 72 in Denekamp: bouwen van een open kapschuur t.v.v.;

* Wildehof 9 in Ootmarsum: vergroten woning en berging en
* Lomanskampweg 3a in Agelo: bouwen erker en uitbreiden bijgebouw.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor het volgende bouwplan:


* Tichelwerk 6 in Ootmarsum: uitbreiden van een woonhuis.
Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo. Tegen voornoemd besluit kunt u met ingang van 16 januari 2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken een bezwaarschrift in dienen. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Verleende bouwvergunningen en positieve reacties op meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor c.q. positief te reageren op de volgende bouwplannen:


* De Mors 50 in Ootmarsum: vergroten woonhuis;
* Smithuisstraat 7 in Ootmarsum: uitbreiden woning en bouwen berging;

* Wolter Westerhuesstraat 13 in Denekamp: vergroten woning en bijgebouw;

* Hakselaar 7 in Denekamp: bouwen woonhuis;
* Hoonhorst 1 in Lattrop-Breklenkamp: bouwen tuinschuur;
* ten Overstee 6 in Weerselo: vergroten woning;
* Diepengoor 1 in Denekamp: bouwen woonhuis;
* Schiphorstdijk 3a in Rossum: bouwen schuur;
* Scholtendijk 15 in Deurningen: bouwen twee schuren;
* Prins Henrikstraat 30 in Denekamp: uitbreiden woonhuis;
* Wittebergweg 1 in Oud Ootmarsum: bouwen woning met berging;
* Hogeveldsweg 8 in Deurningen: bouwen werktuigenberging t.v.v. een veestalling;

* Johanninksweg 42 in Denekamp: vergroten woning;
* Kerspelweg 15 in Tilligte: bouwen wasplaats;
* Bernhardstraat 1 in Rossum: bouwen garage t.v.v. bestaande garage;
* Stroothuizerweg 27 in Denekamp: uitbreiden glastuinbouwkassen en
* Profietstraat 1 in Ootmarsum: bouwen brede school.
Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo. Tegen voornoemde besluiten kunt u met ingang van 23 januari 2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken een bezwaarschrift in dienen. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

RECLAME

Ingekomen aanvragen om reclamevergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvraag reclamevergunning is ingekomen:


* Markt 5 in Ootmarsum: plaatsen van een uithangbord.
Het plan kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

SLOPEN

Ingekomen aanvragen om sloopvergunning en melding sloopvoornemen

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvraag om sloopvergunning is ingekomen:


* Scholtenlindeweg 2 in Rossum: slopen bovenbouw van ligboxenstal.
Het plan kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging ontwerp-besluiten

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo liggen vanaf 24 januari 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage de ontwerp-besluiten van de milieuvergunningen van:


* Paus Agroservice, Beekdorpweg 10 te Weerselo: voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een loon-, grondverzet- en landbouwmechanisatiebedrijf.
* Maatschap Baveld-Oude Luttikhuis, Hanenweg 11 te Saasveld voor het veranderen van een melkrundveehouderij.

Bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen door een ieder tot en met 21 februari 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.

Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken. Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Tevens ligt gedurende twee weken ter inzage het ontwerp-besluit inzake:


* Maatschap Van der Ham-Bruns, Spiekweg 10 te Lattrop: aanvullende voorschriften met betrekking tot de bovengrondse opslag van dieselolie (conform revisievergunning van 20 november 2001, nummer 20187).

Bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen door een ieder tot en met 7 februari 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.
Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van twee weken. Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Terinzagelegging besluiten

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt vanaf 24 januari 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende zes weken ter inzage het besluit inzake de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:


* Bloemen Verspaningstechniek BV, De Mors 47-53 te Ootmarsum voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een metaalfabriek.

Beroep tegen de besluiten kan tot en met 7 maart 2003 worden ingesteld door:


1. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

2. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
3. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij, die beroep instellen, kunnen bij een spoedeisend belang op grond van de Wet op de Raad van State tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 7 maart 2003 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als opdat verzoek door de Raad is beslist.

Terinzagelegging meldingen

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* Vitens Overijssel, Almelosestraat 65 te Ootmarsum: het van toepassing worden van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer.

* H.G.J. Koekkoek, Oude Deurningerstraat 3 te Deurningen: het van toepassing worden van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer.

* Waterschap Regge en Dinkel te Almelo: het van toepassing worden van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer op het rioolgemaal aan de Abdijweg 64 te Weerselo.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze meldingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

Tevens ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* Tel Masterfoam B.V., Eerste Stegge 56 te Ootmarsum inzake het bijplaatsen van een extra kantoorunit.

Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende oprichtingsvergunning van 10 juni 1997, nr. 97-03 en de wijzigingsvergunning van 7 oktober 1997, nr. 97-3 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.
Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze melding tot en met 3 maart 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen ontvangen:


* Autosportverenging Denekamp voor het houden van een autorodeo op 26 april 2003 en 7 december 2003 locatie Nosseltweg te Denekamp van 13.00 tot 17.00 uur.


* Autosportvereniging Denekamp voor het houden van een autorodeo op 31 augustus 2003 en 7 september 2003 van 11.00 tot 18.00 uur op het Zoeketerrein aan de Zoekeweg.


* P.C. de Kanaalruiters voor het houden van een concours op 31 mei,
1 juni en 9 juni 2003 van 09.00 uur tot 16.00 uur en van 09.00 uur tot 18.30 uur.
Locatie de Brandlichterweg en de Dorpermeienweg te Denekamp.

Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen in de locatie Ootmarsum. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

COLLECTEVERGUNNING

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 5 en 6, van maandag 27 januari t/m zaterdag 8 februari a.s. vergunning verleend voor het houden van een huis aan huis collecte in de plaatsen Weerselo en Rossum voor het Lourdeswerk Weerselo & Rossum.

Kledinginzameling
Er is voor week 5, van 27 januari tot en met zaterdag 1 februari 2003 géén kleding-inzamelingsvergunning verleend.

OVERIGE MEDEDELINGEN

WONINGSTICHTING St. JOSEPH, Postbus 20, 7595 ZG WEERSELO.

Voor verhuur komt beschikbaar onze woning:


* De Voortmors 102, 7595 AE in WEERSELO.
Het betreft een: HAT/seniorenwoning met berging. Huurprijs van de woning per maand: 299,06.
Aanvaarding: per 1 februari 2003.

Voor verhuur en koop komen eind dit jaar beschikbaar een vijftal appartementen op de hoek St. Remigiusstraat/Raadhuisstraat in Weerselo op de huidige Rabobank locatie.

Schriftelijke inschrijving voor deze appartementen is thans mogelijk. U dient tevens als woningzoekende op onze lijst te staan.

Huur- en verkoopprijzen volgen voorjaar 2003. Belangstellenden ontvangen t.z.t. verder bericht.

Uw interesse kunt u binnen één week na heden schriftelijk kenbaar maken aan het Bestuur van de Woningstichting St. Joseph. Voor nadere inlichtingen elke eerste en derde maandagavond van de maand tussen
19.00 uur en 19.30 uur op ons kantoor aan de Gunnerstraat 19 in Weerselo.
Telefoon kantoor: 0541-661695.