Ingezonden persbericht


Persbericht: Winnaar loting Masterclass Architectuur

Utrecht, 22 januari 2003. De groeiende belangstelling voor het onderwerp 'ICT architectuur' werd weer bevestigd tijdens het Landelijk Architectuur Congres. Met een vernieuwende aanpak levert CIBIT Adviseurs | Opleiders ook een bijdrage aan de ontwikkeling van deze discipline die van groot belang is voor de inrichting van de ICT in de komende jaren.

Deze aanpak hebben we tijdens het congres uitgedragen met een presentatie over 'Modelgedreven architectuur in de praktijk'. Rob Vens vertelde over zijn ervaringen met het toepassen van de modelgedreven aanpak: succes- en faalfactoren en lessons-learned. Uit zijn verhaal bleek dat modelgedreven architectuur klaar is voor toepassing in de praktijk en -mits goed toegepast- leidt tot korte termijn return-on-investment

Ook hebben we nieuwe Masterclasses op het gebied van Architectuur ontwikkeld. Gratis deelname aan een van deze opleidingen konden de deelnemers winnen tijdens het LAC2002. De winnaar is inmiddels bekend: het is de heer Guido Bayens geworden werkzaam als Manager Bedrijfsarchitectuur bij het UWV GAK. Hij mocht een keuze maken tussen de volgende opleidingen:

Masterclasses Architecture & Business, waarin het richten van enterprise architectuur op de (strategische) organisatiedoelstellingen centraal staat en
Applying Architecture, behandelt het inrichten van enterprise architectuur met aandacht voor de rol van de architect, methoden, technologieën, paradigma's en 'best practices'.

'De afweging was moeilijk: beide Masterclasses lijken mij interessant. Ik heb de knoop doorgehakt in het voordeel van Applying Architecture, die vanaf 18 februari gaat lopen'. Aldus de heer Bayens.