Gemeente Nieuwegein

Project groepswonen voor ouderen nadert voltooiing

Het complex voor groepswonen voor ouderen aan de Bosruiter nadert zijn voltooiing. Na een bouwperiode van ruim 11 maanden worden de bouwactiviteiten binnenkort afgerond en kunnen de woningen begin maart 2003 worden opgeleverd. Alle woningen zijn volgens afspraak toegewezen aan de leden van de stichting Groepswonen Ouderen Nieuwegein (GON).

Voordat de woningen kunnen worden opgeleverd moet de woonomgeving nog worden (her)ingericht. Verder worden er aanvullende werkzaamheden rond de aanwezige schoolterreinen uitgevoerd. De start van deze werkzaamheden is gepland in de tweede helft van januari. Eerst worden er bestratingswerkzaamheden uitgevoerd. Als de winter niet teveel roet in het eten gooit worden die begin maart afgerond. Dan is ook de oplevering van de woningen aan de huurders gepland. Aansluitend zal worden begonnen met het aanbrengen van de nieuwe beplanting en het inzaaien van het speelveld. Volgens de afspraken met de uitvoerder, aannemer Van Lith Wegenbouw, moeten alle werkzaamheden half april klaar zijn.
Op enkele omliggende wegen kan door het bouwverkeer enige schade aan het bestaande wegdek zijn ontstaan. Deze schade wordt in de loop van dit jaar hersteld binnen de normaal al geplande onderhoudswerkzaamheden. De (her)inrichting van de woonomgeving is in samenspraak met de Bewoners Advies Commissie Bosruiter tot stand gekomen. Ook is er tijdens de voorbereidingsfase en de realiseringsfase nauw overleg geweest met de Bewoners Advies Commissie Bosruiter.

Het GON is een belangrijke initiatiefnemer geweest voor het complex aan de Bosruiter. De gemeentelijke projectgroep Bosruiter heeft gedurende de afgelopen jaren de planvorming en de realisering van het plan voor het woonproject begeleid en heeft ook het overleg met de Bewoners Advies Commissie Bosruiter verzorgd. Het complex is gerealiseerd in opdracht van Mitros wonen. Het bouwbedrijf van Houwelingen heeft in een relatief korte tijd kans gezien het gebouw te realiseren.

Invoerdatum 23-1-2003