AutoRai

23-1-2003

Renault Clio bevestigt karakter met Série Limitée Billabong

Billabong, een topsportmerk dat iedere surfer, skateboarder en snowboarder kent, is synoniem voor originaliteit en kwaliteit. Billabong, sinds kort ook de naam van de nieuwe série limitée van de Clio.

De Clio Billabong is vanaf januari 2003 op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Met een dynamische lijn en sportieve interieur richt de Clio Billabong zich op een jong publiek dat zich aangetrokken voelt door slim ontworpen en moderne producten.

De Clio Billabong wil ook gedegen rijcomfort bieden en is dan ook verkrijgbaar met een 1.2 16v, 1.2 16v Quickshift benzinemotor met 75 pk en een 1.4 16v benzinemotor met 98 pk die bekend staan om hun pit. Daarnaast is de Billabong leverbaar met twee turbodieselmotoren met common rail, de 1.5 dCi met 65 pk en 80 pk.

In West-Europa steeg de verkoop van de Clio met 1 procent met 497.675 kentekenregistraties en 3,46 procent van de totale markt waarmee haar tweede plaats werd geconsolideerd in het I-segment na de Peugeot 206 (4,08 procent van de totale markt) en vóór de Opel Corsa (2,87 procent van de totale markt) en de Fiat Punto (2,86 procent van de totale markt). In Nederland heeft de Clio een penetratie van 1,88 procent (eind december 2002) van de totale markt.

Surfend op de golf van succes wordt het Clio-gamma vanaf januari 2003 uitgebreid met een gloednieuwe série limitée onder de naam Clio Billabong waarvan er meer dan 33.000 op de markt zullen komen in acht Europese landen.

Sport en sensatie
De Clio Billabong is gebaseerd op de Dynamique versie en is ontstaan vanuit de combinatie van twee referenties: de Renault Clio, een jonge en dynamische compacte auto en Billabong, wereldwijd bekend topmerk voor skateboarders, snowboarders en surfers tussen de 15-25 jaar. Het merk ontstond op de Goudkust van Australië in 1973 en is inmiddels wereldwijd verkrijgbaar (in Europa sinds het begin van de jaren negentig). Billabong biedt een uitgebreid gamma innovatieve technische topproducten en draagt met succes zijn merkbasisnormen uit via een sportkledinglijn voor heren, dames en kinderen.

De Clio Billabong is bestemd voor de liefhebber van compromisloze producten en onderscheidt zich door een gestileerde presentatie, die de auto een sportieve en trendy look geeft.

Aan de buitenkant krijgt de Clio Billabong een heel eigen gezicht: zwarte dakspoiler en 15 lichtmetalen velgen Gradiant. Er zijn zes carrosseriekleuren verkrijgbaar waaronder het voor deze série limitée exclusieve Vert Citron. Op de zijkanten prijkt een Billabong-badging.

Het interieur van de Billabong weerspiegelt de wereld van de surfer. De dorpels met Billabong-badging geven toegang tot de wereld van de sportswear: de sportstoelen hebben op de zijkanten een stoffencombinatie in de kleur Bleu Océan en op de zitting en de rugleuning de stof Mossa in de kleur Bleu Ecume Très Foncé. Op de rugleuning van de voorstoelen voelt het reflecterende borduursel op de opbergvakken zacht aan en doen de zilverkleurige accenten denken aan de wintersport. Het dashboard heeft aluminium strips met Billabong-badging en de tellers met zilverkleurige randen passen bij het schakelpatroonvignet op de versnellingspook.

Snel en zuinig
De Clio Billabong is verkrijgbaar met snelle en zuinige benzinemotoren en turbodiesels met common rail.

De benzineversies zijn de meerkleppenmotoren 1.2 16v met 75 pk en 1.4 16v met 98 pk, gewaardeerd vanwege het rijcomfort en de goede verhouding prestaties/ verbruik met respectievelijk 5,9 en 6,7 l/100 km bij gemengd gebruik. De 1.2 16v is verkrijgbaar met een gerobotiseerde versnellingsbak (Quickshift) die de prestaties en de zuinigheid van een handgeschakelde bak combineert met het gebruiksgemak van een automaat.

De Clio Billabong is ook verkrijgbaar met de 65 pk en de 80 pk versie van de 1.5 dCi turbodiesel met common rail, referentie in het segment vanwege het rijcomfort, het akoestische comfort en de zuinigheid. Deze motor doet het prima in de stad, maar ook op de snelweg en verbruikt slechts 4,3 l/100 km (115 g CO2/km) in de 65 pk versie en 4,2 l/100 km (110 g CO2/km) in de 80 pk versie.

Uitrustingen en voordelen voor de klant
De Clio Billabong is gebaseerd op de Dynamique versie en verkrijgbaar in een drie- of vijfdeurs (meerprijs is 500,-) versie. De instapprijs van de Clio Billabong is 13.695,-. De Clio Billabong heeft naast een eigen uiterlijk een bredere uitrustingen om nog comfortabeler te rijden:


* Radiosat cd, 4x22 W, zes speakers, RDS en aparte display (op 1.2 16v, 1.2 16v Quickshift en 1.5 dCi 65 pk);

* zes cd-wisselaar (onder bestuurdersstoel) (op 1.4 16v en 1.5 dCi 80 pk)

* Boordcomputer;

* Buitenspiegelhouders in carrosseriekleur;
* Dakspoiler zwart;

* Lederen stuur;

* Tellers met aluminium lijst;

* Dashboardstrips in aluminiumkleur met Billabong-badging;
* Schakelpatroonvignet in aluminiumkleur;
* Verchroomde portiergrepen aan de binnenzijde;
* Sportstoelen voor met speciale tweekleurige bekleding;
* Portierbekleding in stof Chaîne en Trame Bleu Océan;
* Opbergvakken op de rugleuning van de voorstoelen met zilveren fluorescerende stroken;

* Billabong-badging op de zijkanten van de carrosserie en de dorpels voor.

Naast de speciale nieuwe kleur Vert Citron is de Clio Billabong verkrijgbaar in Bleu Cyclade, Gris Boréal, Noir Nacré, Bleu Roy en Rouge Cerise.

Tenslotte heeft de Clio Billabong alle veiligheids-, rij- en comfortuitrustingen als de Dynamique versie:

Actieve en passieve veiligheid:

* ABS met noodstopbekrachtiging;

* Adaptieve bestuurders- en passagiersairbag;
* Zij-airbags;

* Elektronische startblokkering;

* In hoogte verstelbare gordels voor met gordelspanner en ingebouwde spankrachtbegrenzer;

* Driepuntsgordels op de achterste zitplaatsen en gordelspanner en spankrachtbegrenzers op de zij-zitplaatsen;
* Automatische portiervergrendeling tijdens het rijden;
* Isofix driepunts bevestigingsysteem op de achterste zij-zitplaatsen voor het plaatsen van een kinderzitje;
* Isofix driepunts bevestigingsysteem op de passagiersplaats voor het plaatsen van het kinderzitje (airbag kan worden uitgeschakeld);

* Twee in de hoogte verstelbare hoofdsteunen voor;
* Drie kommavormige hoofdsteunen achter.

Buitenkant:

Bumpers voor en achter in carrosseriekleur;

Korte dakantenne achter;

Mistlampen;

Dubbele halogeen koplampen, van binnenuit elektrisch in hoogte verstelbaar;

15 lichtmetalen velgen Gradiant.

Rij- en interieurcomfort:

Deelbare achterbank (rugleuning en zitting);

Toerenteller;

Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening;

Variabele elektrische stuurbekrachtiging;

Elektrische ruitbediening voor;

Recirculatiefunctie;

Elektrische verstelbare en verwarmbare buitenspiegels;

In hoogte verstelbare bestuurderstoel;

In hoogte verstelbaar stuur, met leer bekleed.

Opbergmogelijkheden:

Opbergvak onder passagierstoel;

Insteekvak op rugleuning voorstoelen;

Bekerhouders in middenconsole voor de versnellingspook.