Ingezonden persbericht

Telefoon-computerschakelaar voor call centers en bedrijven

Hoofddorp (Nederland), 23 januari 2003 - Vanaf vandaag is de Plantronics MX10 beschikbaar. De MX10 is de eerste telefoon-computerschakelaar waarbij de gebruiker vrij kan schakelen tussen het geluid van zijn PC en zijn telefoon en daarbij het geluidsniveau van zijn computer of telefoon afzonderlijk kan instellen.

De MX10 is de jongste telg uit de Plantronics-familie die verregaande integratie tussen computer en telefoon mogelijk maakt. Door de introductie van de MX10 krijgen gebruikers die hun telefoons willen convergeren met hun PC´s nog meer mogelijkheden.

De MX10 is aan te sluiten op de meeste telefoonsystemen en alle headsets van de H-serie van Plantronics. De schakelaar beschikt tevens over Plantronics Call Clarity en Sound Guard Plus waardoor een optimale geluidskwaliteit is gewaarborgd.

Neil Salton, Marketing Manager Plantronics Europa zegt: "Er is veel vraag naar een schakelaar die het mogelijk maakt om te schakelen tussen twee afzonderlijke geluidskanalen. Te denken valt hierbij aan een aandelen-handelaar die enerzijds met zijn klant overlegt, terwijl hij anderzijds de laatste beurskoersen beluistert via zijn computer. De MX10 kan ook worden gebruikt voor stemopnamen en kan daarom bijvoorbeeld in call centers worden gebruikt als 'stembespaarder'. Voor een inkomende beller speelt de MX10 een groet af en vervolgens wordt, als het gesprek begint, overgeschakeld naar de call centermedewerker."

Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en is gevestigd in 19 landen. Er werken in totaal 2300 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.


---
Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Plantronics B.V.
Fred Berghauser Pont
t: 00 31 (23) 564 80 25
e: fred.berghauser.pont@plantronics.com

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties.


---