Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-01-2003 Mediaberichten 23 januari (15.30 uur)

Schennispleger aangehouden

BAARLO De politie heeft donderdag een 31-jarige man uit Meijel verhoord die er van verdacht word tientallen keren schennis gepleegd te hebben. De man vertelde sinds ongeveer een jaar gelden zon twintig keer langs De Meeren in Baarlo te hebben gemasturbeerd terwijl daar fietsers langs kwamen. Voor die tijd deed hij hetzelfde in onder andere Koningslust, Roggel, Meijel, Ospel en Heythuysen. De politie kwam de man op het spoor nadat enkele fietsers, die van zijn handeling getuigen waren, daar aangifte van deden en informatie over de auto van de man wisten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Vogelvangers betrapt

GRASHOEK De politie heeft donderdag samen met de AID (Algemene Inspectiedienst) twee mannen van 54 en 43 jaar betrapt die bij volieres in de tuinen achter hun woningen vogels probeerden te vangen én beschermde vogels in hun volieres hadden. Bij de mannen maakten gebruik van zogenoemde lijmstokken om de vogels te vangen. De illegale vogels uit de voliere bij de woning aan de Room( 3 groenlingen en 2 vinken) zijn in beslag genomen.

Bij de voliere aan de Pastoor Gossenstraat was een pimpelmees met een lijmstok gevangen. In overleg met de officier van justitie zijn alle vogels in de voliere aangemerkt als lokvogels en daarom in beslag genomen. Het gaat om 4 sijzen, 1 putter, 3 vinken, 2 kneuen, 2 geelgorsen, 1 goudvink, 3 barmsijzen en 3 groenlingen. Sommige vogels waren sowieso illegaal omdat ze niet geringd bleken te zijn. De verboden vangmiddelen zijn vernietigd. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.