Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Verdeelstation Bijlmer Noord in gebruik genomen

Continuon Netbeheer versterkt elektriciteitsnetwerk Amsterdam

Amsterdam, 23 januari 2003 - Continuon Netbeheer, de netbeheerder van Nuon, heeft vandaag in Amsterdam Bijlmer een nieuw groot verdeelstation voor elektriciteit in gebruik genomen. Met dit nieuwe verdeelstation speelt Continuon Netbeheer in op de groei van de vraag naar elektriciteit in Amsterdam Zuidoost. Het verdeelstation Bijlmer Noord is de eerste mijlpaal in het project Full Power.

Duco Stadig, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Waterbeheer van de gemeente Amsterdam, Ludo van Halderen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Nuon en Paul Corton, directeur Continuon Netbeheer openden verdeelstation Bijlmer Noord door symbolisch een grote stekker in een stopcontact te steken.

Station Bijlmer Noord is het derde 150 kV-station in de regio Amsterdam Zuidoost. In Bijlmer Zuid en op de Venserweg staan twee stations van vergelijkbare omvang. In deze verdeelstations wordt hoogspanning (150.000 Volt) omgezet naar middenspanning (10.000 Volt) en verder getransporteerd naar transformatorhuisjes in de omgeving. Continuon Netbeheer beheert in Nederland ongeveer 150 van deze 150 kV-verdeelstations.

Sinds 2000 werken energiebedrijf Nuon en Continuon onder de naam Full Power aan de uitbreiding van het elektriciteitsnet in de regio Amsterdam. De gemeente Amsterdam is erin geslaagd veel nieuwe ondernemingen aan te trekken, vooral in de ICT sector, waardoor de behoefte aan elektriciteit toeneemt. Full Power betekent een extra investering over meerdere jaren van ruim ¬ 90 miljoen in de elektriciteitsvoorziening in Amsterdam op een totaal van gemiddeld ¬ 120 miljoen per jaar aan uitbreidingsinvesteringen. In verdeelstation Bijlmer Noord is ¬ 7 miljoen geïnvesteerd.

Ludo van Halderen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Nuon: "Nuon en Continuon Netbeheer zullen ook in de toekomst alert blijven inspelen op de ontwikkeling van de vraag naar elektriciteit in de Amsterdamse regio. Het is in het belang van alle betrokkenen dat de kwaliteit en capaciteit van het netwerk voldoende op niveau blijft. "

Eén van de volgende stappen in het Full Power-project is de bouw van het 150 kV-station Nieuwe Meer langs de A10. De eerste paal daarvoor wordt over een maand geslagen. Daarnaast wordt hard gewerkt aan een ondergrondse 150 kV-verbinding van station Venserweg in Diemen via Nieuwe Meer naar Vijfhuizen. Met deze investering speelt Continuon in op de groei van bedrijvigheid in de regio rond Nieuwe Meer.

Over Continuon
Continuon Netbeheer is verantwoordelijk voor het aanleggen, beheren en onderhouden van het gas- en elektriciteitsnet van energiebedrijf Nuon. Ook is ze verantwoordelijk voor het distribueren en transporteren van elektriciteit en gas voor iedereen die dit wil produceren of afnemen.

Continuon Netbeheer bedient 2,7 miljoen elektriciteitsklanten en 2,1 miljoen gasklanten. Het totale jaarresultaat over 2001 bedroeg ¬ 13,6 miljoen. Bij Continuon werken ongeveer 100 mensen.

Continuon is de werkmaatschappij van de netbeheerders Noord West Net nv, EWR netbeheer bv en nv Continuon Netbeheer.



Ingezonden persbericht