Nieuwsbericht

donderdag, 23 januari 2003, 15.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto te water
Alkmaar, woensdag 22 januari 2003.
Woensdagavond omstreeks 18.10 is een 20-jarige Akersloter langs de Boekelerdijk in Alkmaar een sloot ingereden. De man reed in de richting van Heiloo en wilde een vrachtwagen inhalen. Op dat moment week de vrachtwagen om onbekende redenen naar links uit waardoor de man krachtig moest remmen. Hierdoor raakte hij in een slip, botste tegen een paal en reed een sloot in. De man is op eigen kracht uit het water gekomen is met licht letsel ter observatie naar het MCA in Alkmaar overgebracht. De vrachtwagenchauffeur heeft vermoedelijk niets van het ongeval gemerkt en is doorgereden.

Snelheidscontroles
Heerhugowaard, woensdag 22 januari 2003.
Woensdag zijn er van 15.45 uur tot 21.30 uur snelheidscontroles gehouden op diverse locaties in Heerhugowaard. De gecontroleerde wegen zijn de Marconistraat, Middenweg, Zuidtangent en de A.C. de Graafweg. In die periode zijn bijna 1.400 voertuigen gecontroleerd waarvan er 162 te snel reden. Op de eerste drie wegen is de maximumsnelheid 50 kilometer per uur. Hier was de hoogst gemeten snelheid 85 kilometer per uur. Op de A.C. de Graafweg is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur en hier was de hoogst gemeten snelheid 113 kilometer per uur.

Trailer met motorsloep weggenomen
Heerhugowaard, donderdag 23 januari 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag is een trailer met daarop een houten motorsloep gestolen vanaf een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Heerhugowaard. De dieven hebben een kanteldeur uit een garage gesloopt en zodoende de trailer meegenomen. Het betreft een trailer van het merk Pega en een motorsloep van het merk Interboat 16. De sloep heeft een waarde van ongeveer 30.000 euro.

Onder invloed in de auto
Alkmaar, donderdag 23 januari 2003.
Donderdagochtend omstreeks 11.25 uur is een 43-jarige man uit Alkmaar gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Laan van Bath in Alkmaar. De man blies 850 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Snelheidscontrole
Alkmaar, donderdag 23 januari 2003.
Donderdagochtend is er van 10.00 uur tot 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Willem de Zwijgerlaan in Alkmaar. In die periode zijn 497 voertuigen gecontroleerd waarvan er 32 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 71 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

NOORDKOP

Auto ondersteboven in de sloot
Schagen, woensdag 22 januari 2003.
Woensdagavond even voor 21.00 uur is een 21-jarige vrouw uit Schagerbrug ondersteboven met de auto te water geraakt langs de Kanaalweg in Schagen. Naast haar zat een 27-jarige man uit Middenmeer. De vrouw reed over de N248 in de richting van Middenmeer en raakte door het slechte weer en het slechte zicht in de rechterberm. Bij het tegensturen belandde zij aan de linkerkant van de weg en sloeg daar over de kop om in een sloot tot stilstand te komen. Beide slachtoffers zijn op eigen kracht uit het voertuig gekomen. Beide personen zijn voor observatie naar het MCA in Alkmaar overgebracht.

Inval in drugspand
Den Helder, donderdag 23 januari 2003.
De politie heeft gistermorgen om 07.00 uur, samen met de rechter-commissaris, een inval gedaan in een woning en een naastgelegen videotheek aan de Hoogstraat. De panden stonden in de buurt bekend als een locatie van waaruit harddrugs werden verkocht. Buurtbewoners ondervonden daar overlast van. Een 35-jarige man en een 48-jarige vrouw werden als verdachte aangehouden. Er werd een handelsvoorraad heroïne en cocaïne aangetroffen. Voorts nam de politie sieraden en audioapparatuur in beslag. Het vermoeden bestaat dat deze goederen van diefstal afkomstig zijn en door de man zijn geheeld in ruil voor harddrugs. De vrouw zal worden heengezonden. De man wordt morgen geleid voor de officier van justitie in Alkmaar. Het onderzoek wordt door de recherche voortgezet.

Verkeerscontrole
Wieringerwerf, donderdag 23 januari 2003.
Donderdagochtend is er van 9.15 uur tot 11.45 uur een verkeerscontrole geweest langs de Terpweg in Wieringerwerf. In deze periode zijn 21 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel en zeven wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 66 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Fietsverlichtingscontrole
Warmenhuizen, donderdag 23 januari 2003.
Donderdagochtend is er van 7.20 uur tot 8.15 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Westfriesedijk in Warmenhuizen. In deze periode zijn vijftig fietsers gecontroleerd waarvan vier zijn bekeurd wegens fietsen zonder deugdelijke verlichting.

Inbreker op heterdaad betrapt
Middenmeer, donderdag 23 januari 2003.
Donderdagochtend om 11.00 uur is een inbreker op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een woning aan de Brugstraat in Middenmeer. De bewoner van het huis betrapte de dief in zijn slaapkamer, toen die daar bezig was deze overhoop te halen. De inbreker vluchtte weg door het raam en nam een videorecorder mee.

WESTFRIESLAND

Hoofdletsel na botsing
Hoorn, woensdag 22 januari 2003.
Woensdagmiddag even voor 15.30 uur heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een 16-jarige bromfietser uit Winkel en een 13-jarige fietsster uit Hoorn op de Provincialeweg tussen de Maelsonstraat en de Liornestraat. De bromfietser reed op zijn bromfiets in de richting van Enkhuizen op het fietspad dat langs de Provincialeweg loopt. Van de andere kant kwam de fietsster hem tegemoet die richting Maelsonstraat reed. Vermoedelijk hield de fietsster niet voldoende rechts, waardoor een botsing niet meer te vermijden viel. Het meisje heeft diverse botbreuken opgelopen en de jongen heeft een gebroken neus. Zij zijn naar het Westfries Gasthuis gegaan.

Woninginbraak
Zwaag, woensdag 22 januari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een woning aan het Hoefblad in Zwaag. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam in de keuken te forceren. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Snelheidscontrole
Wognum/Zwaagdijk
Donderochtend is er van 10.45 uur tot 11.45 uur een snelheidscontrole geweest langs de Hoornseweg in Wognum en de Zwaagdijk in Zwaagdijk. In die periode zijn 68 passanten gecontroleerd waarvan er vier te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 68 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.