AUTORITEIT FM

Autoriteit-FM waarschuwt beleggers tegen buitenlandse bedrijven

De Autoriteit Financiële Markten (Autoriteit-FM) waarschuwt beleggers niet in te gaan op aanbiedingen van effecten door internationaal opererende bedrijven Ocean International Marketing B.V., Seed International Ltd., Cupidus.com Ltd., Cupidus.com (Turks & Caicos) Ltd. In het belang van de bescherming van de beleggers doet de Autoriteit een openbare waarschuwing uitgaan.

Ocean International Marketing B.V., optredend als marketingagent namens Seed International Ltd. en Cupidus.com (Turks & Caicos) Ltd., bemiddelt vanuit Nederland in effectendiensten, zonder te beschikken over de daarvoor noodzakelijke vergunning. Effectenbemiddeling vindt onder andere plaats in de verkoop van obligaties in Cupidus.com (Turks & Caicos) Ltd. en aandelen: Cupidus.com Ltd, Optidisc, CD Fender, wine program van Seed International Ltd..

Seed International Ltd., Cupidus.com (Turks & Caicos) Ltd. en Cupidus.com Ltd. bieden in of vanuit Nederland buiten een besloten kring bij uitgifte effecten aan dan wel stellen zodanige aanbieding door middel van advertenties of documenten in het vooruitzicht.

Genoemde bedrijven overtreden de Wet Toezicht Effectenverkeer 1995. De Autoriteit-FM ontraadt het beleggend publiek - gelet op de geconstateerde overtredingen - met deze partijen in zee te gaan.

De Autoriteit raadt beleggers aan om, alvorens gebruik te maken van de diensten van effecteninstellingen en aanbieders van effecten, bij de Autoriteit te informeren of een instelling een vergunning heeft om effectendiensten in Nederland aan te mogen bieden, of onder een vrijstelling valt. Het telefoonnummer van de Toezichtslijn van de Autoriteit Financiële Markten is: 0900 540 0540. Het register met vergunninghouders (Wte-register) is ook te raadplegen op deze website (www.autoriteit-fm.nl).

De Autoriteit oefent op grond van de Wet toezicht effectenverkeer 1995 toezicht uit op effecteninstellingen en aanbieders van effecten. In de wet is vastgelegd waar effecteninstellingen en aanbieders van effecten aan moeten voldoen. De Autoriteit heeft daarbij tot doel de belegger te beschermen tegen kapitaalvragers, tegen intermediairs en tegen andere beleggers. Daarnaast is het de taak van de Autoriteit om toe te zien op een eerlijke, transparante en efficiënte marktwerking.

Informatie voor beleggers
Toezichtslijn van de Autoriteit-FM: 0900 - 5400 540 (0,35 euro per gesprek)

23 jan 03 16:22