Politie Amsterdam-Amstelland

Controle levert wapen op
23-1-2003. Gisteravond hield de politie in de omgeving van de Karspeldreef een 25-jarige automobilist aan op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De bestuurder ging er bij een verkeerscontrole vandoor, maar kon na een korte achtervolging in de kraag worden gevat. Daarbij ontstond een aanrijding waarbij een politieauto werd beschadigd. De man bleek geen rijbewijs te hebben en had bovendien een geladen vuurwapen onder zijn stoel liggen. Overval op bedrijf

23-1-2003. Gisteravond vond een gewapende overval plaats op een bedrijf aan de Hogehilweg. Rond half negen was een werknemer in het magazijn van dat bedrijf aan het werk. Hij was bezig met het laden van goederen in een bestelauto. Plotseling werd hij door twee onbekende mannen overvallen. Een van hen richtte een pistool op hem en bedreigde hem daarmee. Daarna kreeg het slachtoffer met een onbekend voorwerp een klap op het hoofd. Vervolgens werd hij vastgebonden. Hierna sloegen de overvallers hun slag en gingen er vandoor.
---

Misbruiker 112 gestraft
23-1-2003. Woensdagmiddag kwam er bij de alarmcentrale 112 een melding binnen van een onbekende jongen, die vertelde dat hij onwel was geworden. Daarna werd de verbinding verbroken. Men nam de melding serieus en traceerde telefoonnummer en adres van de melder. Bij terugbellen van het nummer werd niet opgenomen. Hierop besloten politie, brandweer en ambulancepersoneel in allerijl op pad te gaan. Toen men aanbelde, werd er niet gereageerd. Net voordat de voordeur geforceerd zou worden, deed een jongen open. Hij verklaarde niet gebeld te hebben en nergens wat van af te weten. Uiteindelijk wees het onderzoek uit dat het om een valse melding ging. De 15-jarige jongen bekende later dat hij wel met 112 had gebeld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---

Winkel overvallen

23-1-2003. Vanmiddag is een winkel aan de Govert Flinckstraat overvallen. Twee onbekende mannen kwamen de winkel binnen, waar op dat moment één medewerker aanwezig was. Plotseling werd hij door de overvallers vastgepakt en vastgebonden. Hierna werden zijn kleding en winkel doorzocht. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Niemand raakte gewond. De daders zijn voortvluchtig. Gezocht: VBO/VMBO'ers

20-1-2003. Heb je een VBO B-diploma/VMBO-niveau 2 of minimaal MAVO 3 met drie jaar werkervaring en wil je graag aan de slag bij de politie? Klik dan snel door naar de functie van operationeel assistent.
---



---

Preventief fouilleren

27-11-2002. Vanaf 20 november mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.