Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Donderdag 23 januari 2003

Politie houdt verdachten aan na vernielingen begraafplaats Steenbergen: De politie Steenbergen heeft na een uitgebreid onderzoek de daders weten op te sporen van de vernielingen, die recentelijk gepleegd zijn op de Rooms Katholieke begraafplaats aan de Nassaulaan in Steenbergen. In dit onderzoek zijn een groot aantal mensen door de politie gehoord. Uiteindelijk kon een tweetal minderjarige verdachten, een 14 en 15-jarige inwoner uit Steenbergen worden aangehouden. Het tweetal bekende de vernielingen op dinsdagmiddag 7 januari 2003 en in de nacht van zaterdagnacht 11 januari 2003 gepleegd te hebben. Zij verklaarden dat zij in een uitgelaten bui en gefascineerd door horrorfilms, waarin veelal kerkhoven centraal staan, tot hun daden zijn gekomen. De verdachten zijn zeer geschrokken van het feit dat zij de nabestaanden zoveel leed hebben bezorgd en hebben hun spijt betuigd. Door de politie is het tweetal doorverwezen naar het bureau HALT, waar hen een passende straf wacht. De ouders van de verdachten zijn erg geschrokken van hetgeen hun kinderen hebben aangericht. Zij hebben zich bereid verklaard de materiële schade aan de benadeelde nabestaanden te vergoeden.

Dader aangehouden na diefstal uit auto Bergen op Zoom: In de Lekstraat in Bergen op Zoom is woensdagavond een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte had kort daarvoor ingebroken in een personenauto. Oplettende getuigen hadden dit gezien, waarna de verdachte kon worden aangehouden. De eigenaar van de auto was inmiddels in kennis gesteld en heeft aangifte bij de politie gedaan. De verdachte is inverzekering gesteld.

Politie houdt man aan
Bergen op Zoom: Door de politie is woensdagnacht een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte, een bekende van de politie, werd gecontroleerd omdat hij verdacht rondliep in de omgeving van geparkeerd staande auto`s. Op de Pastoor Jutenlaan in Bergen op Zoom werd geconstateerd dat de verdachte in het bezit was van gereedschap dat bij inbraak gebruikt kan worden. Bij controle bleek tevens dat de verdachte nog een gevangenisstraf van 116 dagen had staan die hij nog uit moest zitten. De verdachte is ingesloten in het politiebureau en er is proces-verbaal opgemaakt voor het in het bezit hebben van inbrekerswerktuigen.

Inbraak horecagelegenheid Bergen op Zoom: Woensdagnacht is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Prins Bernhardlaan in Bergen op Zoom. De dader(s) forceerde een raam en kwamen zo het pand binnen. Uit het pand zijn diverse goederen weggenomen waaronder wisselgeld.

Slokje op, laat je rijden! Bergen op Zoom: Op de Randweg Noord-Rijksweg A4 heeft woensdagnacht een aanrijding plaatsgevonden. Een 34-jarige inwoner uit Bergen op Zoom reed met zijn auto vanaf het talud van de Rijksweg. De politie trof de man tijdens de surveillance lopend aan langs de snelweg. Op de vraag wat hij daar deed antwoordde hij dat hij zojuist met zijn auto van de weg was gereden. De man kon zich verder niets meer herinneren. De politie vermoedde dat er sprake was van alcholgebruik waarna zij hem overbrachten naar het politiebureau. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim driemaal zoveel had gedronken als dat er wettelijke is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal personenauto
Bergen op Zoom: Woensdagnacht is er vanaf de Zoomvlietweg in Bergen op Zoom een grijze Ford Sierra gestolen. De personenauto is voorzien van het kenteken ST-92-VY.

Aanrijding met letsel
Oud Gastel: Een 29-jarige inwoner uit Den Haag is woensdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed als bestuurder in zijn personenauto over de Provinciale weg S8 in de richting van Oud Gastel, toen hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De auto is vervolgens gaan slingeren en uiteindelijk terechtgekomen in een aldaar gelegen sloot. Door de aanrijding raakte de man gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd.

Snelkraak drogisterij
Rucphen: Een drogisterij aan de Raadhuisstraat in Rucphen is vannacht het doelwit geweest van inbrekers. De dader(s) gooide de ruit van de voordeur in. In de winkel werd vervolgens een ruit van een vitrinekast vernield. Er is een nog onbekende hoeveelheid parfum weggenomen.

Bron: Nicolette Bovenhorst