Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-01-2003 2e persbericht van donderdag 23 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietser gewond
Een fietser van 28 jaar uit Veldhoven is donderdagochtend rond 7.30 uur gewond geraakt bij een botsing met een scooter. De bestuurder daarvan, een man van 22 uit Veldhoven, haalde de fietser in op de Cranendonck. Op dat moment sloeg de fietser linksaf om de Langendijk in te rijden. De twee raakten elkaar, waardoor de fietser op de grond viel. Hij is met schaafwonden in zijn gezicht naar het MMC in Veldhoven gebracht. De andere man raakte niet gewond.

Helmond: Polen met gestolen paspoorten gepakt
Twee mannen met de Poolse nationaliteit (27 en 29 jaar oud) zijn donderdagmiddag aangehouden in het kantoor van de Belastingdienst aan het Stationsplein. Ze wilden daar met gestolen Duitse paspoorten een sofi-nummer aanvragen. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Drank gestolen
Tussen woensdag 18.30 uur en donderdag 10.00 uur is ingebroken in de opslagruimte van een horecazaak aan de Veestraat. Het dak van de opslagruimte werd vernield. Er werden enkele trays met frisdrank weggenomen.

Someren: Vogels uit volière gestolen
Uit de volière achter een woning aan de Ter Hofstadlaan zijn in de nacht van woensdag op donderdag vogels gestolen. De toegangsdeur is opengebroken. Uit het vogelverblijf verdwenen twaalf rode kanaries, twee mozambiquesijsjes en een kwartel.

Riethoven: Woninginbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan De Hasselt. Aan de achterzijde werd een deur opengebroken. De bewoners missen twee laptops, een gsm en een digitale camera.

Asten: Haspelwagen weg
Vanaf de Beekstraat is de afgelopen week een zogenoemde haspelwagen weggehaald. Dat werd donderdagochtend om 7.30 uur ontdekt. Op de wagen zat een haspel met 230 meter kabel om straatverlichting aan te sluiten.

Vessem: Man valt van ladder
Een man uit Vught (leeftijd onbekend) is donderdagochtend rond 10.15 uur van een ladder gevallen en gewond geraakt. De man was een boom aan het vellen in een tuin aan de Servatiusstraat. Hij had de ladder tegen een tak gezet. Bij het omzagen van de boom brak die af, waardoor de man van een hoogte van vier meter naar beneden viel. De trauma-helicopter is erbij gehaald, maar het personeel hoefde niet in actie te komen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het MMC in Veldhoven gebracht. Het letsel leek mee te vallen.

Valkenswaard: Geld weg na insluiping
Bij een insluiping in een bedrijf aan de Dragonder zijn bankpasjes, kadobonnen en ongeveer 100 euro aan contant geld weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdagavond 18.30 uur en donderdagochtend 7.30 uur. De dader is binnengekomen doordat de voordeur van het pand niet op slot zat.

Valkenswaard: Vrouw bestolen van beurs
Een vrouw van 42 jaar uit het Belgische Lommel is donderdagmiddag rond 12.30 uur bestolen van haar portemonnee met inhoud. De vrouw wilde afrekenen in een winkel aan de Eindhovenseweg en merkte toen dat de beurs weg was. Er zaten onder meer bankpasjes en ongeveer 350 euro contant geld in.