Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lidmaatschap Object Management Group voor EDCubed

Erkenning technologie en werkwijze EDCubed

Amstelveen, 23 januari 2003 - EDCubed, gespecialiseerd IT-dienstverlener voor de financiële branche, is onlangs toegetreden tot de Object Management Group (OMG); een not-for-profit consortium dat computerindustrie specificaties voor integratie van bedrijfsapplicaties opstelt en bewaakt. OMG heeft onlangs een nieuwe standaard gedefinieerd Model Driven Architecture (MDA); een nieuwe benadering van software architectuur en ontwikkeling waarmee zij een nieuw tijdperk op het gebied van eenvoud in IT-architectuur inluidt. EDCubed realiseert met haar oplossingen gebaseerd op deze nieuwe standaard aanzienlijke tijdswinst en kostenbesparingen voor haar klanten, waardoor de prijs van haar maatwerk oplossingen vergelijkbaar wordt met die van standaard software.

EDCubed ontwerpt en implementeert maatwerk oplossingen voor de financiële branche. Hiervoor maken zij gebruik van het MDA-model van OMG waarin de vereisten vertaald worden in de EDCubed MDA technologie. Het EDCubed MDA-concept stelt CIO s vandaag de dag in staat om de IT- organisatie van een bedrijf in overeenstemming te brengen met de bedrijfsstrategie en wel op zo n manier dat IT-inspanningen de bedrijfsdoelstellingen ondersteunen, aldus Jack Heesterbeek, Managing Director EDCubed. De voordelen van deze technologie zijn dan talrijk voor onze klanten te weten middelware onafhankelijk, flexibel, schaalbaar, versnelde ROI en aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen. We zijn dan ook erg trots op dit lidmaatschap. De doelstelling van MDA is eenvoud wat perfect overeenkomt met de missie van EDCubed; to simplify complexIT.

EDCubed is één van de pioniers die de MDA-oplossingen toepast in Nederland. Als lid van OMG heeft EDCubed een zeer belangrijke bijdrage in de acceptatie van het MDA-concept door de markt. Zo wordt het project dat EDCubed voor de Postgirot Bank AB heeft uitgevoerd als één van de success stories binnen OMG beschouwd.

Eén van de belangrijkste kenmerken van MDA is de scheiding tussen de bedrijfsdoelstellingen en de technische implementatie wat er voor zorgt dat gebruikers van het systeem zich kunnen focussen op de bedrijfsbehoeften en niet worden afgeleid door technische beperkingen. De bedrijfsstrategie en doelstellingen worden vastgelegd in een business model wat wordt weergegeven in een platform onafhankelijk model (PIM). Dit wordt vervolgens doorvertaald in een platform specifiek model (PSM) inclusief database optimalisatie en ontwikkelscripts. Het voordeel hiervan is dat onderhoud op functioneel niveau plaatsvindt waarna naar wens de platform specifieke applicatie wordt gegenereerd waarmee het ontstaan van een legacy wordt voorkomen.

Over EDCubed

EDCubed is een IT dienstverlener, die maatwerksoftware voor de financiële branche aanbiedt tegen een standaard prijs. Doelstelling van EDCubed is to simplify complexIT . Dankzij de maatwerk oplossingen van Edcubed, gebaseerd op industriestandaarden, neemt de betrouwbaarheid van IT systemen toe. Bedrijven kunnen hierdoor aanzienlijke besparingen qua tijd en geld realiseren. Edcubed is in 1997 in Nederland opgericht en heeft inmiddels kantoren in Zweden en de Baltische staten. Meer informatie vindt u op www.edcubed.com.



Ingezonden persbericht