Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 23 januari 2003

Team Altena:

Snelheidscontrole
SLEEUWIJK - Op 22 januari 2003 is er tussen 15:30 en 16:30 uur een snelheidscontrole gehouden aan het Transvaal. Er zijn 7 mensen bekeurd voor het te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u daar waar je 50 km/u mag rijden.

Onwel na ongeval
HANK - Een vrouw raakte onwel na een verkeersongeval. De aanrijding gebeurde rond donderdag 23 januari rond 15.45 uur op de kruising Jachtsloot en de op-afrit A-27.Daar kwamen twee personenautos met elkaar in aanrijding. Toen de politie het ongeval afhandelde, raakte een van de betrokkenen onwel. De vrouw is uit voorzorg met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.

Team Gilze en Rijen:

Hengelen en flipperen
RIJEN - In de nacht van 22 op 23 januari 2003 zijn er bij diverse woningen ingebroken.
Uit de woningen zij onder andere geldbedragen weggenomen. De inbraken vonden plaats in de Heikantsestraat, de Strijenstraat, Schimmelpennickstraat en de Heistraat. De daders hebben via de zogenaamde hengelmethode of flippermethode de toegang tot de woningen verschaft. Met de hengelmethode wordt het openhengelen van het slot bedoeld, dat via de brievenbus gebeurt. De flippermethode bestaat uit het terugduwen van de schoot van het slot met behulp van een buigzaam plastic kaartje (bijvoorbeeld een oude creditcard). De genoemde werkwijzen zijn eenvoudig te voorkomen door het nachtslot te gebruiken.

Gordelcontrole
RIJEN - De politie controleerde circa 50 automobilisten op het gebruik van de autogordel. De controle vond plaats op 22 januari 2003 op de Nassaulaan . Er zijn in totaal 50 personenauto`s gecontroleerd. In totaal kregen tien bestuurders een bekeuring van 40,-voor het niet dragen van de autogordel.

Waarschuwing voor oplichter RIJEN - Er zijn bij de politie meldingen binnen gekomen van mensen die telefoontjes van een vreemde man hebben gehad. De man vertelde de mensen dat ze veel geld konden verdienen Ze moesten dan wel even hun rekeningnummer en je pincode noemen. Het is al vaker voorgekomen dat op deze manier enkele dagen later de bankrekeningen van de gedupeerden zijn geplunderd. De politie waarschuwt daarom voor deze oplichtingpraktijken. Ga nooit op dit soort telefoontjes in en geef nooit je pincode door !

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Containerbrand
RAAMSDONKSVEER - Op woensdagavond omstreeks 22.00 uur kregen brandweer en politie de melding van een binnenbrand in een woning aan de Karperweg in Raamsdonksveer. Ter plaatse gekomen bleek het om een containerbrand te gaan, die op het erf stond. De brand was toen al bijna door de bewoner geblust.

Politie controleert op dragen autogordels RAAMSDONKSVEER - Op donderdagmiddag 23 januari werd op de carpoolplaats aan de Wilhelminalaan en de parkeerhaven richting het centrum te Raamsdonksveer een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 7 bekeuringen uitgeschreven.

Team Waalwijk:

Man valt van dak
WAALWIJK Op donderdagmiddag 23 januari 2003 omstreeks 15.40 uur rukten ambulance, traumahelikopter en politie uit naar de Albertstraat in Waalwijk. In de Albertstraat was een man van het dak van een woning gevallen. De man was bezig met werkzaamheden aan de schoorsteen toen het ongeval gebeurde. De man viel naar beneden en kwam op de betegelde achterplaats van de woning terecht. De man raakte daarbij ernstig gewond. Gezien de ernst van het letsel besloot het ambulancepersoneel om de komst van de traumahelikopter niet af te wachten. De man is met grote spoed naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Het slachtoffer is een 27 jarige man afkomstig uit Haarsteeg. Hij verrichtte in opdracht van een bedrijf reparatiewerkzaamheden aan de schoorsteen van de woning. De politie heeft de Arbeidsinspectie ingelicht over het ongeval.

Team Oosterhout:

Jonge geweldpleger snel opgepakt OOSTERHOUT - Op 23 januari omstreeks 14.35 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op Paterserf Daar trof de politie een 13 jarige jongen aan. Hij vertelde dat vier jongens hem achterna hadden gezeten. Volgens het slachtoffer fietste hij over de Burgemeester Holtroplaan toen hij door het viertal werd uitgescholden. Hij maakte daar een opmerking over en werd toen door hun van de fiets geduwd. Vervolgens werd hij door een van hen geschopt en geslagen. De verdachte, een 13 jarige jongen uit Oosterhout, is kort na de melding door de politie aangehouden. Hij bekende het feit en is na verhoor in vrijheid gesteld.

Bron: Jeroen Steenmeijer