Korps: Limburg-Zuid, plaats: Buchten 23-01-2003 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 17.15 uur; (JC)

In de nabijheid van het Eyckhagen en Brandenberg college in Landgraaf controleerde het VHT vandaag op de draagplicht van de helm. Slechts één bromfietser droeg geen helm. Dit leverde hem een boete op van 40.

De gordelcontrole op de Groene Boord en Heerlen en de Europaweg in Landgraaf leverde in totaal 28 bekeuringen op. Het boetebedrag hiervoor is 40.

Op vier plaatsen stonden de radarautos opgesteld, te weten aan de Dr. Calsstraat in Landgraaf; de Hammolenweg en de Hamstraat in Kerkrade en de Heerstraat in Stein.
In totaal passeerden 1980 voertuigen de radarposten en werden 235 snelheidsovertredingen geconstateerd. Op alle wegen geldt een maximum snelheid van 50 en de hoogst gemeten overtreding (96 KM/uur) was op de Heerstraat.

De onopvallende motorsurveillant bekeurde een automobilist omdat hij niet handsfree belde.
De 44 jarige inwoner van Wittem werd omstreeks 13.00 uur op de A76, ter hoogte van Geleen, betrapt met een snelheid van 194 km per uur, terwijl 120 het maximum is. Van deze man werd het rijbewijs ingenomen. De man verklaarde zo hard gereden te hebben, omdat hij op tijd op Schiphol wilde zijn omdat hij daar zijn vliegtuig om 17.00uur naar London vertrok. Omdat hij niet meer verder mocht rijden wist hij nu zeker dat hij deze vlucht niet zal halen.