Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-01-2003 Mediaberichten 23 januari (17.00 uur)

Hennepplantage opgerold en 7 mensen aangehouden

GRASHOEK In een loods aan de Marisstraat heeft de politie donderdagmiddag een complete hennepkwekerij aangetroffen waar juist op dat moment werd geoogst. Zeven mensen zijn daarbij aangehouden. In de loods trof depolitie 2 a 3.000 duizend oogstrijpe planten aan. De complete installatie en de volledige oogst zijn in beslag genomen. Gegevens van de aangehouden verdachten zijn er op dit moment nog niet. De politie startte een onderzoek nadat er uit de omgeving verschillende meldingen waren gekomen van overlast.

Hennepplantage opgerold

BERINGE In een loods aan het Schuurkenspad trof de politie woensdag een complete hennepkwekerij aanwaar zon 3.000 bijna oogstrijpe planten stonden. De complete techniscje installatie en alle planten zijn inbeslaggenomen. De planten zijn inmiddels vernietigd. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de kwekerij.

Dagvaarding na mishandeling en belediging

VENLO Een 31-jarige man uit Venlo moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden wegens belediging en mishandeling van een milieucontroleur van de gemeente. Afgelopen maandag was de controleur aan het werk op de Bremweg waar huisvuil verkeerd werd aangeboden. Hij belde daarom bij de woning van de verdachte aan om te vragen of die misschien wist van wie het huisvuil was. Dat wist de bewoner niet. Even later kwam de man echter achter de controleur aan, schold hem uit, duwde hem achteruit en sloeg hem in zijn gezicht. Toen de controleur met zijn portofoon hulp inriep, liep de man weg. Hij is donderdag door de politie verhoord en kreeg een daarna in het kader van het snelrecht een dagvaarding mee.