Korps: Limburg-Noord, plaats: Tegelen 23-01-2003 Resultaten verkeerscontroles

Controles Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord over de week van 16 22 januari 2003

In het politiedistrict Venlo:

Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 19.147 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1298 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Baarlo, Belfeld, Blerick, Tegelen en Venlo. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u waar 80 km/u de limiet is.

Bij controles met staande houding werden 78 bestuurders geverbaliseerd voor de volgende feiten: het niet dragen van de verplichte autogordel: 73; het niet dragen van de helm door bromfietsers: 3; handheld bellen: 2

In het politiedistrict Roermond: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 12.187 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 600 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Reuver, Roermond en Swalmen. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Bij controles met staande houding werden 24 bestuurders geverbaliseerd voor de volgende feiten: het niet dragen van de verplichte autogordel: 15; het niet dragen van de helm door bromfietsers: 3; rijden door rood licht: 3 en met alcohol op achter het stuur: 3

In het politiedistrict Weert:

Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 19.211 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1464 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Haelen, Horn, Neer en Weert. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Bij controles met staande houding werden 126 bestuurders geverbaliseerd voor de volgende feiten: het niet dragen van de verplichte autogordel: 114; het niet dragen van de helm door bromfietsers: 7 en met alcohol op achter het stuur: 5.

Weert Rijbewijs van snelle automobilist ingevorderd

WEERT Bij een vrijdagavond gehouden snelheidscontrole hebben leden van het verkeershandhavingsteam het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Eindhoven gevorderd. De verdachte kwam rond 21.00 uur met een snelheid van 141 km/u via de Eindhovenseweg Weert binnen rijden, op het moment dat daar een snelheidscontrole werd uitgevoerd. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 70 km/u. Het rijbewijs van de verdachte wordt met het opgemaakte proces-verbaal aan de officier van justitie gezonden.

PIn het politiedistrict Venray: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 16.220 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 996 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Horst, Siebengewald, IJsselsteyn, Wanssum en Wellerlooi. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Bij controles met staande houding werden 126 bestuurders geverbaliseerd voor de volgende feiten: het niet dragen van de verplichte autogordel: 103 en handheld bellen: 2.

Gennep Rijbewijs ingevorderd

GENNEP - Een 22-jarige inwoner van Gennep is afgelopen week zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij bij een controle bleek zonder gebruik van de verplichte autogordel te rijden. Bij aanspreken van de bestuurder bleek dat deze tijdens het rijden een joint rookte. Op grond van artikel 130 van de Wegen Verkeers Wet hebben de agenten het rijbewijs van de man gevorderd. Voor het niet dragen van de autogordel is tegen hem afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.