Gemeente Rotterdam

Keywords: Rotterdam, college, burgemeester, wethouder, wethouders, collegeraad, dualisering, coolsingel, Feyenoord, havens, Sparta

Burgemeester en de wethouders van 25 januari tot en met 1 februari uur in wijkaccommodatie Middelburgt op het Plein 1953 nr. 191 de
Wethouder Janssens reikt Open Poort uit

Wethouder Nico Janssens (Financiën en Sport & Recreatie) reikt op maandag 27 januari om 16.00 uur de onderscheiding "Open Poort" uit aan de heer D. den Ouden, Algemeen Directeur AVR Bedrijven, in het Educatief Informatie Centrum (EIC) aan de Noordzeeweg 6 in Rozenburg. Deze onderscheiding is een erkenning voor de grote inzet van bedrijven om de afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven te bevorderen. Het kunstwerk symboliseert de functie van het EIC als toegangspoort voor scholieren en studenten naar de bedrijven in het haven en industriegebied. De Open Poort is een kunstwerk, gemaakt door Hessel Smit in opdracht van het managementmagazine Europoort Kringen.

President Mexico bezoekt Rotterdam

De president van Mexico, Vicente Fox, brengt tijdens zijn officiële bezoek aan ons land een bezoek aan Rotterdam op dinsdag 28 januari. Burgemeester mr. Ivo Opstelten is gastheer tijdens het verblijf in Rotterdam, dat om 14.45 uur begint met een havenrondvaart. Om 17.00 uur volgt een bezoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een diner op het stadhuis vertrekt de president vanaf Rotterdam Airport uit ons land. Het officiële bezoek begint op maandag 27 januari met de verwelkoming van het gezelschap in paleis Noordeinde door H.M. Koningin Beatrix.

Burgemeester Opstelten neemt DVD Kort Rotterdams in ontvangst

Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op woensdag 29 januari om 18.00 uur in de foyer van de Cinemart (1e etage van De Doelen) het eerste exemplaar van de DVD Kort Rotterdams 1998 2002 in ontvangst. Op deze DVD zijn alle films verzameld die de afgelopen jaren zijn gemaakt in het kader van Kort Rotterdams. In dit project van het Rotterdams Fonds voor de Film en audiovisuele media (RFF) krijgen Rotterdamse productieteams jaarlijks de vraag een korte bioscoopfilm van zon vijf tot zeven minuten te maken.

Teams van jonge in Rotterdam wonende producenten, scenarioschrijvers en regisseurs kunnen deelnemen aan Kort Rotterdams. De films hebben herkenbare Rotterdamse elementen en krijgen van het RFF een bijdrage van 30.000,- per film. De geselecteerde teams krijgen een professionele workshop en coaching tijdens de productie. De films worden vertoond op Nederlandse filmfestivals en gaan in roulatie als voorfilm in Nederlandse bioscopen.

Wethouder Bolsius ontmoet bewoners Dordtselaan

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Wijken) is op woensdag 29 januari vanaf 19.00 uur aanwezig op de bewonersbijeenkomst Dordtselaan in speeltuin de Klimroos aan de Putsebocht 182. De wethouder zal tijdens deze bijeenkomst iets vertellen over het nieuwe beleid van het College en zal ingaan op vragen van bewoners.

Burgemeester Opstelten leest voor op Nationale Gedichtendag

Burgemeester mr. Ivo Opstelten leest op donderdag 30 januari, de Nationale Gedichtendag, twee maal een gedicht voor. Het eerste gedicht leest hij aan het begin van de raadsvergadering, die om 14.00 uur begint in de raadzaal in het stadhuis. Om 19.30 uur opent hij in het Bibliotheektheater (Hoogstraat 110) het inloop-poëziefeest, ook met het voorlezen van een gedicht. Stichting Dunya en Stichting Weerwoord organiseren de Rotterdamse viering van de gedichtendag.

Overdag dragen Rotterdamse dichters tussen 10.00 en 12.00 uur en 14.00 16.00 uur voor uit eigen werk op verschillende locaties in de stad. Ze doen dat in de hal van het Centraal Station, op het kruispunt van de Koopgoot en de ingang van metrostation Beurs, bij de ingang van het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt, in de hal van de Centrale Bibliotheek en bij boekhandel Donner. Het poëziefeest wordt gepresenteerd door Harold de Boer en Lodewijk Ouwens en is gratis toegankelijk.

Wethouder Van Sluis spreekt bij uitbreiding Barge Terminal Tilburg

Havenwethouder Wim van Sluis spreekt op vrijdag 31 januari om 16.30 uur bij de opening van de uitbreiding van de Barge Terminal Tilburg (BTT), Geminiweg 51 in Tilburg. BTT viert tevens haar eerste lustrum. Sinds de start van BTT in 1998 zijn 60.000 containers vervoerd. Vanwege deze goede zaken breidt BTT uit. Goede achterlandterminals voor de binnenvaart zijn van grote waarde voor de haven van Rotterdam.

Wethouder Bolsius houdt lezing over waterinrichting en beheer

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) houdt op vrijdag 31 januari om 16.40 uur een lezing over de inrichting en beheer van water in de stad. Dit doet hij ter gelegenheid van het symposium Aqua-planning in Collegezaal E302 van Hogeschool Rotterdam aan de G.J. de Jonghweg 4-6. Het symposium begint om 15.00 uur.

Op 1 februari is het vijftig jaar geleden dat Nederland werd getroffen door een watersnoodramp. Ter gelegenheid hiervan organiseren Hogeschool Rotterdam, de Hoogheemraadschappen Delfland en Schieland, Waterschap IJsselmonde en gemeente Rotterdam dit symposium met als ondertitel wie niet wil dijken, moet wijken. Het symposium gaat over onder meer de historie en ontwikkeling van dijken in Nederland, waterkering en dijkbeheer in Rotterdam en de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van waterkering en veiligheid. Na afloop van het symposium wordt de tentoonstelling Aqua-planning geopend.

Wethouder Hulman opent Köprü Turkije Festival

Van 1 t/m 28 februari vindt in Rotterdam, Utrecht en Den Haag het Köprü Turkije Festival plaats. In Rotterdam wordt het festival op zaterdag 1 februari om 19.00 uur in Theater Zuidplein geopend met een optreden van toneelgezelschap Musfik Kenter en de muziekgroep Grup Set. De opening wordt verricht door cultuurwethouder Stefan Hulman. In het Köprü Turkije Festival slaan Turkse theatermakers een brug (köprü) tussen hun eigen cultuur en de westerse cultuur. De nadruk ligt op theater, muziek, dans, stand-up comedy en literatuur. Speciaal voor dit festival komen onder meer de muziekgroepen
* Kardes Türküler,

* Haluk Levent,

* Metin en Kemal Rahraman en

* de populaire stand-up comedian Beyaz uit Turkije over.
Er is een gezamenlijk programma dat zowel in Rotterdam, als in Den Haag en Utrecht is te zien. De organiserende theaters hebben dit aangevuld met een eigen (lokale) programmering. Het festival is de eerste uiting van een meerjarige samenwerking tussen Theater Zuidplein Rotterdam, de Stadsschouwburg Utrecht en het Volksbuurtmuseum in Den Haag. Er is ook programmering in Theater Zwembad De Regentes en het Lucent Danstheater in Den Haag, de Rotterdamse Schouwburg en het Wereldmuseum Rotterdam.