Altijd accuraat, altijd voldoende:
Canon introduceert kleurenprinter voor de
eigen productie van (visite-)kaartjes

Hoofddorp, 23 januari 2003 - Canon Nederland introduceert met de P 660C een kleuren-Bubble Jet-printer die speciaal is ontwikkeld voor het in eigen huis drukken van kaarten en kaartjes. Gebruikers van de nieuwe printer beschikken snel en voordelig over visitekaartjes, postkaarten en antwoordkaarten die altijd zijn voorzien van de laatste gegevens.

Gebruik van de Canon P-660C werkt kostenbesparend, omdat er altijd maatwerk wordt geleverd. De printer werkt snel en bedrukt 80 visitekaartjes of 35 briefkaartformaten per minuut, bij een hoge resolutie van 600 beeldpunten per inch (dpi). Die snelheid en resolutie dankt de P-660C aan de toepassing van een nieuwe printerkop, die werkt met de befaamde Canon Bubble Jet-technologie. De nieuwe kop is 4 inch breed en werkt altijd even snel, ongeacht of er met één of dat er geheel in kleur wordt gewerkt, omdat alle kleuren tegelijkertijd worden opgebouwd uit de zes basiskleuren waarmee de printer werkt.

De Canon P-660C is bedoeld voor drukkerijen en copyrettes en is uitstekend geschikt voor de communicatieafdeling van bedrijven. De printer bewijst zijn waarde overal waar snel voldoende visitekaartjes en bijvoorbeeld postkaarten ter ondersteuning van marketingactiviteiten moeten worden geproduceerd, zoals uitnodigingskaarten en aanbiedingen. De printer komt tegemoet aan de behoefte in de hedendaagse zakelijke markt, waarin de omstandigheden en gegevens snel wisselen en snel, hoogwaardig maatwerk vereist is.

Papier voor P-660C
Voor gebruikers van de P-660C heeft Canon haar papierassortiment uitgebreid met speciale, dikke papiersoorten in bijzondere formaten. Het paper is enkel- of dubbelzijdig gematteerd en is er in tussen de 185 en 300 grams. Vellen meten visitekaartformaat (91 x 55 mm) of briefkaartformaat (100 x 148mm).

Canon Nederland NV
Canon is de toonaangevende, innovatieve leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor consumenten en de zakelijke markt.
Canon Nederland richt zich op twee markten:

- zakelijke netwerkapparatuur: oplossingen met inbegrip van fotokopie, printer, scanner en fax en digitaal documentenbeheer;
- consumenten-beeldverwerking: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Bubble Jet en overige (foto )printers.
Canon Nederland maakt onderdeel uit van Canon Europa, dat op zijn beurt een divisie is van Canon Japan. Canon Nederland is gevestigd in Hoofddorp en er werken ruim 500 mensen.

Specificaties P-660C
Printtechniek Bubble Jet met zes kleuren
Resolutie 600 X 600 dpi
Printkop 6 in lijn geplaatste Bubble Jet-koppen met elk 2400 spuitmondjes voor iedere kleur (cyaan, magenta, geel, zwart, licht-magenta en licht-cyaan)
Maximale printvlak b x l = 102 X 297 mm
Printsnelheid 80 ppm (visitekaartformaat, enkelzijdig) 35 ppm (briefkaartformaat, enkelzijdig)
Papier Mat of glanzend papier tussen de 0,23 tot 0,3 mm dik in visite-, of briefkaartormaat. Breedte variërend tussen 80,0 tot 120,0mm en lengte variërend van 49,0 tot 300,0mm. Papiercapaciteit 250 vel bij 0,3 mm dikte
Witmarges Boven en onder: 1,5mm
Links en rechts: 2,0mm
Inktvoorraad Speciale 80 ml-inktcartridges voor elk van de zes kleuren (cyaan, magenta, geel, zwart, licht-magenta en licht-cyaan) Interface Ethernet (10 Base-T), USB, IEEE 1284
Energieverbruik maximaal 330 W
Afmetingen (b x h x d) 650 x 470 x 440 mm
Gewicht Ongeveer 36 kg
Besturingssystemen Windows 95/98, Windows NT4.0, Windows 2000, Windows XP

Wijzigingen voorbehouden

---