Amstelland NV

P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 23 januari 2003

Amstelland Ontwikkeling opent nieuwe vestiging in Hoofddorp

Vanwege de groei van de activiteiten in de regio Noord-Holland en de visie dicht op de regionale woningmarkt te opereren, opent Amstelland Ontwikkeling Wonen BV in februari 2003 een nieuwe vestiging in Hoofddorp. Vanuit deze vestiging worden de activiteiten in Zuid-Kennemerland en het gebied ten noorden van het Noordzeekanaal ondernomen. De bestaande vestiging in Amsterdam zal zich nadrukkelijk richten op Amsterdam, het oostelijk deel van de provincie en de gemeente Zaanstad.

Met de opening van de nieuwe vestiging kan Amstelland Ontwikkeling Wonen de belangen van gemeenten, woningcorporaties en woonconsumenten in Noord-Holland beter en directer behartigen. In de regio Noord-Holland heeft Amstelland in de loop der jaren vele binnen- en buitenstedelijke projecten gerealiseerd. In zowel de westelijke als oostelijke regio van de provincie heeft zij veel plannen op stapel staan. Amstelland Ontwikkeling Wonen is een vooraanstaande aanbieder van woningen in Nederland. De onderneming is vanuit acht regionale vestigingen actief als (gebieds)ontwikkelaar op zowel klein- als grootschalige uitbreidingslocaties, functieveranderingslocaties en in stedelijke herstructureringsgebieden. Met Wonen op Maat®, gericht op het mede bedenken en bouwen door woonconsumenten van hun woning en leefomgeving, geeft zij invulling aan de wensen van haar klanten. Door haar kennis van lokale markten en door gericht onderzoek naar onder meer leefstijlen is Amstelland in staat woningen op maat te realiseren.

Aanpassing directieteam
De verdeling van Noord-Holland in een westelijke en oostelijke regio houdt tevens een aanpassing in van het directieteam. Léon Heddes is per 1 januari 2003 benoemd tot regiodirecteur Noord-Holland West. De huidige directeur in Noord-Holland Fer Felder wordt verantwoordelijk voor de oostelijke regio.

Nieuwe huisvesting
Voor de nieuwe vestiging huurt Amstelland circa 850 m2 bvo kantoorruimte in het kantoorpand Transpolis in Hoofddorp. De verhuizing zal begin februari plaatsvinden. Met de opening van de Hoofddorpse vestiging beschikt Amstelland Ontwikkeling Wonen BV over acht regionale vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein. Zusterondernemingen zijn Amstelland Ontwikkeling Vastgoed, Amstelland Ontwikkeling Grondbedrijf en Multi Development Corporation. Amstelland Ontwikkeling is onderdeel van het beursgenoteerde Amstelland MDC NV. Op de website www.amstellandmdc.nl is naast algemene informatie tevens een overzicht van projecten te vinden.

Projecten
Recent opgeleverde projecten van Amstelland Ontwikkeling Wonen in de regio Noord-Holland zijn onder meer The Grand Palette aan de Hobbemakade, Hoogtij in het Oostelijk Havengebied en appartementen in IJburg in Amsterdam, Eiland 8 en 10 in Floriande in Hoofddorp, De Lanen in Broekpolder (Beverwijk) en Ruitersbosch in Hilversum. Amstelland is gestart met enkele nieuwe ontwikkelingen in onder meer Haarlem (terrein Sint Johannes de Deo ziekenhuis), Hoofddorp (Floriande), Bloemendaal (Park Brederode, terrein voormalig provinciaal psychiatrisch ziekenhuis), Beverwijk/Heemskerk (deelplan De Wierden in Broekpolder), Amsterdam (Olympisch Wonen, een exclusief appartementencomplex bij het Olympisch stadion en diverse plannen in IJburg), Ouderkerk aan de Amstel (centrumplan) en Hilversum (Langestraat/Veerstraat).


Noot voor de redactie,