OMROEPVERENIGING MAX

Eindelijk rust.....

Zoetermeer, 23 januari 2003

Eindelijk rust Dit is de slogan waarmee Omroepvereniging MAX het einde van deze bijzondere verkiezingsperiode aankondigt. Vele verkiezingsborden door het hele land hebben er na de Tweede-Kamerverkiezingen van gisteren een poster bij gekregen. Deze actie van MAX heeft een duidelijke boodschap. De laatste weken is de kiezer (en de niet-kiezer) overspoeld met vaak parallel lopende politieke programma s. MAX pleit ervoor dat de kiezer als tv-kijker ook wat te kiezen moet hebben. Het publieke bestel verplicht de omroepen er immers toe om programma s aan te bieden die een evenwichtig beeld van de gehele samenleving geven. Omroepvereniging MAX is voor dat evenwicht en die keuze dringend nodig. Dat is de afgelopen weken wel weer gebleken. Bij de publieke zowel als de commerciële netten leek het erop alsof de Nederlandse burgers uitsluitend op verkiezingen waren gefixeerd. Elk evenwicht was weg en te kiezen viel er niet meer.

MAX is een nieuwe omroep die zich richt op de actieve mensen van omstreeks 50 jaar en ouder. Zij wil in 2004 toegang krijgen tot het publieke bestel.
MAX sluit met zijn uitgangspunten aan bij de huidige ontwikkeling in de samenleving naar een cultuur van heldere waarden en normen, waaraan mensen zich houden. In de programma s wordt dit vertaald in bijvoorbeeld respectvol taalgebruik, rustige beelden en minder opdringerige muziek. Omroep MAX gaat televisie en radio brengen waar de doelgroep zich in herkent.

Voor uitgebreide informatie kan de website van MAX worden geraadpleegd. www.omroepmax.nl

Initiatiefnemer is Jan Slagter (48). Sinds 1993 is hij directeur van SWGN, een stichting die zich voornamelijk bezighoudt met projecten die het geestelijk en maatschappelijk welzijn bevorderen voor mensen met een verstandelijke handicap. Zijn maatschappelijke betrokkenheid, die tevens blijkt uit zijn huidige werkzaamheden, heeft hem doen besluiten Omroepvereniging MAX op te richten.