Gemeente Den Haag

2003-01-22: Haagse school De Vijver genomineerd voor nationale scholenbouwprijs

---

De Haagse basisschool De Vijver in Wateringse Veld is genomineerd voor de scholenbouwprijs 2002. De Vijver is een van de vijf scholen die donderdag 23 januari de prijs nog in de wacht kunnen slepen. Voor deze nationale scholenbouwprijs waren enkele honderden scholen aangemeld. De prijs wordt morgen uitgereikt door demissionair minister Maria van der Hoeven tijdens het symposium De betekenis van het onderwijsgebouw in Utrecht.

Scholen spelen een steeds belangrijkere rol in de stad. Niet alleen vanwege de onderwijskundige functie, maar ook vanwege hun maatschappelijke en stedenbouwkundige functie. Dit geldt ook voor de Haagse school. De Vijver dingt mee naar de prijs voor de basisscholen. De andere twee prijzen die worden uitgereikt zijn voor het voortgezet onderwijs en voor een school die gerenoveerd/uitgebreid is. De jury staat onder voorzitterschap van Victor Deconinck. De Haagse onderwijswethouder, Pierre Heijnen en de directeur van De Vijverschool, John De Jong zijn uiteraard aanwezig in Utrecht. Ook zij zijn nog niet op de hoogte of de Haagse school de prijs in ontvangst kan nemen.

Het symposium De nieuwe betekenis van het onderwijsgebouw vindt plaats in de Beatrixzaal van de Jaarbeurs in Utrecht. Het programma start om 14.00 uur. De prijsuitreiking is ongeveer om 15.45 uur.

last update: 23-1-2003 8:50:41 ;pag.: 18262; auteur: 616;cat.: