Klik hier voor behr.nl

PERSBERICHT
23/01/2003

Château St.Gerlach wint Copa Jerez:

Dave Minten chef-kok van het bekende Limburgse restaurant Château St.Gerlach ontving op 7 januari jl. uit handen van Woudine Pérez Sanchíz-van Marken van het Sherry Instituut van Spanje een reischeque voor 2 personen naar Jerez, de eerste prijs in de Copa Jerez. Voor de derde keer in rij werd de prijs uitgereikt voor de beste sherry-spijs combinatie. Zijn winnende sherry-spijscvombinatie was een duif 'en croute' met truffel en spinazie met amontillado sherry. Noël van Wittenbergh (Hotel The Grand Amsterdam) eindigde op de tweede plaats met zijn winnende combinatie van de Grand Prix Laurent Perrier (vorig jaar) Foie Gras en amontillado sherry. Deze laatste combinatie kon op de derde dag van Wine Professional door bezoekers worden geproefd. De derde prijs is gewonnen door Toine Smulders van de Beukenhorst.
Copa Jerez - sherry-uitdaging voor restaurants
Om de restaurantwereld wat betreft sherry te stimuleren, organiseerde The Wine & Food Association dit jaar voor de derde keer de Copa Jerez, dé uitdaging voor restaurants om voor de dag te komen met verrassende sherry-spijscombinaties.
De mooiste combinaties werden bekroond tijdens Wine Professional, de vakbeurs voor kwaliteitswijn en fijne gastronomische producten die begin januari plaatsvond in het Auditorium van de RAI te Amsterdam.

Nederland is al jaren de op één na grootste importeur (na het Verenigd Koninkrijk) van sherry-wijnen. De gewone medium en fino sherry's hebben in ons land nog altijd de voorkeur van het grote publiek, maar de laatste jaren ontdekken steeds meer liefhebbers dat Jerez de la Frontera veel meer te bieden heeft. Restaurants vervullen wat dat betreft een voortrekkersrol. Sherry neemt steeds vaker een serieuze positie op de wijnkaart in, zodat gasten erachter komen dat sherry veel meer is, dan uitsluitend een aperitief of dessertwijn.

Voor meer informatie, zie www.proefschrift.nl