Workshop KADOVA: werken als produktiemedewerker Op donderdag 23 januari organiseerde KADOVA in samenwerking met de bedrijfsadviseurs Minderheden van het CWI Den Haag een workshop: werken als productie medewerker. Deze workshop vond plaats in het vakbondscentrum aan de Televisiestraat 2Y te Den Haag.

Dit is de tweede workshop die in samenwerking met het CWI Den Haag wordt georganiseerd voor werkzoekende leden van de bond en deelnemers aan de KADOVA activiteiten. Deze keer heeft het CWI ook eigen klanten uitgenodigd om deel te nemen aan deze workshop.

Tijdens deze meetings koppelen wij werkgevers die op zoek zijn naar werknemers direct met de groep werkzoekende die op zoek zijn naar een baan. De samenwerking met de bedrijfsadviseurs Minderheden loopt prima. De contacten met de werkgevers lopen via de bedrijfsadviseurs. De werving en toeleiding van kandidaten loopt via KADOVA en CWI consulenten.

De personeelsman van het bedrijf Heemskerk was op uitnodiging van de bedrijfsadviseur Minderheden CWI-Leiden (Wil Stikkelman) aanwezig om wat te vertellen over zijn productiebedrijf en om in te gaan op de vragen die door de aanwezige werkzoekenden gesteld werden. Het bedrijf Heemskerk is een bedrijf dat gesneden en verpakte groenten produceert.

Tijdens de workshop vertelde de personeelsfunctionaris het één en ander over de organisatie van het bedrijf en werd een video over het productie-bedrijf vertoond.

Op dit moment is het aantal vacatures niet zo groot, maar binnenkort verwacht de personeelsfunctionaris groei in de vraag naar personeel voor zijn bedrijf.

Aandachtspunten die zijn blijven hangen:

1. vervoer van werknemers naar Rijnsburg: Het voorstel is gedaan om een busje aan te schaffen om collectief de medewerkers te vervoeren naar Rijnsburg. met het openbaar vervoer gaat het wat moeilijk. Eigen vervoer is noodzakelijk. Heemskerk zal nagaan of de aanstelling van een groepje dat met een zelfde busje naar Heemskerk rijdt, in het werkschema kan worden ingepast.

2. De kandidaten die belangstelling hebben voor een baan bij Heemskerk hebben hun gegevens achtergelaten.

De bedrijfsadviseur Minderheden CWI Leiden zal deze gegevens opsturen naar Heemskerk. Deze kandidaten ontvangen van Heemskerk een sollicitatie formulier, dat na invulling geretourneerd moet worden naar Heemskerk.

3. Voor kandidaten die behoefte hebben aan ondersteuning bij het invullen van dit sollicitatie-formulier worden twee ondersteuningsmomenten georganiseerd door KADOVA: plaats TVstraat 2Y Den Haag.


* woensdagmiddag 29 januari van 12.00 uur tot 14.00 uur:
begeleiders Vera Ashikali en collega en Erik Anders (KADOVA).


* donderdagavond 30 januari van 19.00 uur - 21.00 uur: begeleiders Vera Ashikali en collega (CWI).

4. Enkele kandidaten hebben zich ingeschreven voor een KADOVA-cursus: Computercursus en Nederlandse taal. Zij worden doort KADOVA uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst alvorens zij worden ingedeeld in een cursus van KADOVA.

Meer informatie bij Lorette.Anders@vc.fnv.nl