Ingezonden persbericht

Persbericht

dinsdag 14 januari 2003

Zwerfkei keert terug

Het huis-aan-huis nieuwsblad De Zwerfkei verschijnt vanaf 23 januari weer wekelijks in een groot deel van de gemeente Coevorden. Het uitgeversechtpaar Zuur uit 2e Exloërmond, dat begin vorig jaar het huis-aan-huis nieuwsblad Week in Week uit overnam, heeft besloten de krant nieuw leven in te blazen. De redactie wordt verzorgd door het Algemeen Drents Persbureau in Emmen.

De Zwerfkei verscheen van 1982 tot en met 2000 in de voormalige gemeenten Sleen, Oosterhesselen en Zweeloo en omgeving. Na het besluit van de vorige uitgever om na negentien jaar met de Zwerfkei te stoppen, bleek dat er bij zowel lezers als adverteerders vraag bleef bestaan naar een krant met plaatselijk nieuws. Reden voor uitgever Dirk Zuur, die vorig jaar met succes het in de gemeente Borger-Odoorn verschijnende Week in Week uit overnam, om de markt opnieuw te benaderen. ,,De eerste reacties van de ondernemers in de regio zijn zo positief, dat we het risico zeker durven te nemen'', aldus Zuur. De ondernemer runt, samen met zijn echtgenote Marie, sinds 1995 in zijn woonplaats 2e Exloërmond een uitgeverij, kopieerbedrijf en incassobureau. Bij deze bedrijven werken in totaal 11 mensen.

De Zwerfkei verschijnt elke donderdag in een oplage van negenduizend exemplaren huis-aan-huis in de voormalige gemeenten Sleen, Oosterhesselen en Zweeloo en enkele omliggende plaatsen, waaronder Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Het nieuwsblad wordt gedrukt door Veenstra & De Vries in Meppel en verspreid door Frowein in Emmen. Voor de redactie heeft Zuur het Algemeen Drents Persbureau ingeschakeld. ADP gaat er van uit dat de lezer elke week het belangrijkste nieuws uit de buurt wil lezen en een compleet overzicht wil van wat er de komende week te doen is. Iedereen komt aan bod: de gemeente, verenigingen, bedrijven, instellingen en mensen die iets bijzonders te vertellen hebben.



Ingezonden persbericht