Ingezonden persbericht


Persbericht Kunstkerk, Hofkwartier Dordrecht

Foto: eindexamencollectie Chermaine Jodiwongso

Kleur in de Kunstkerk
23 januari 18.00-22.00 uur

Donderdag 23 januari presenteert de kunstkerk: Kleur, het gebruik en de symboliek van kleur in interieur, stedenbouw en mode. Vanaf 18.00 uur verzorgen sprekers, beeldend kunstenaars, deskundigen en musici deze kunstkerkavond met het thema kleur. Aan tafel wordt een kleurrijke maaltijd geserveerd; in een gemoedelijke sfeer kan alvast kennis gemaakt worden met de sprekers en kunstenaars van vanavond. Clara Froger, kleurwetenschapper en beeldend kunstenaar, Nico van der Woude, restaurator van onder andere goudleren wandbekleding en de musici van Tipcom. Na de maaltijd zullen de verschillende lezingen gehouden worden en is er live muziek.

Restaurator Nico van der Woude (Stichting Restauratie Atelier Limburg) werkt momenteel in de Kunstkerk aan de restauratie van een Friese goudleerkamer van de Princessehof van Leeuwarden. In een diapresentatie licht hij het gebruik, de fabricage en de restauratie van goudleer toe. Daarna is er live-muziek van Tipcom, The International Pool of Contemporary Musicians onder leiding van contrabassist Nick McGuire. Tipcom staat bekend om hun improvisatie op de omgeving, die vanavond gekleurd zal zijn. Hierbij zal Clara Froger in gaan op de associatie van klank en kleur. Clara Froger ontwikkelt kleurontwerpen voor woninginterieurs, stedenbouw en mode en doet wetenschappelijk onderzoek naar synesthesie in binnen- en buitenland. In haar lezing over het gebruik en symboliek van kleur in interieur, stedenbouw en mode geeft zij traditie en trends van gisteren, vandaag en morgen weer.

Kunstkerk, Hofkwartier Dordrecht. Museumstraat 65 (tegenover Dordrechts Museum). Prijs: ¤ 25, voor gehele avond inclusief maaltijd, koffie en drankje na afloop. Toegang uitsluitend met reservering. Reserveren vóór woensdag 22 januari a.s. bij de Kunstkerk, Hofkwartier: 078 639 95 80, SKorrel@kun.dordrecht.nl Parkeren: betaald in parkeergarage de Drievriendenhof, gratis bij Energiehuis.

Programma donderdag 23 januari
18.00 u. kerk open
18.30 u. aanschuiven met kunstenaars en sprekers aan een eenvoudige, maar kleurrijke dis 19.15 u. dia-lezing goudleer door restaurator Nico van der Woude 19.45 u. live muziek door Tipcom
20.30 u. lezing kleur door onderzoeker en beeldend kunstenaar Clara Froger 21.15 u. live muziek door Tipcom
21.35 u. nagenieten met een kleurrijk drankje

Over de Kunstkerk:
Broedplaats van kunsten, geschiedenis en wetenschap. Deze (voormalige Nazarener) kerk uit de 19e eeuw krijgt meer en meer een spilfunctie in het Dordrechtse culturele leven. Over enkele jaren vormt zij samen met de nog te bouwen Kunstpassage de overgang van geschiedenis naar beeldende kunst in het Hofkwartier. Als opmaat daartoe wordt zij de komende tijd reeds een broedplaats van kunsten, geschiedenis en wetenschap. Ze is atelier, podium en winkel van eigentijdse vormgevers, musici, wetenschappers en creatieve ondernemers en vooral een inspirerende ontmoetingsplaats voor alle cultuurliefhebbers.