Persberichten - 22/01/2003

BARCO: strategische partner van het World Economic Forum op de Jaarlijkse Vergadering in Davos, Zwitserland.

BARCO levert zijn innoverende projectoren van het iQ-gamma voor de congreszaal en de vergaderzalen.

Kortrijk, 22 januari 2003, Het World Economic Forum, s werelds belangrijkste organisatie ter bevordering van partnerships tussen zakelijke, politieke, intellectuele en andere leiders, die zich engageert om de toestand van de wereld te verbeteren, houdt van 23 tot 28 januari 2003 haar 33ste Jaarlijkse Vergadering in het Zwitserse Davos. BARCO is er trots op sinds 1998 een strategische partner te mogen zijn van het World Economic Forum, waarvan het reeds sinds 1986 lid is.

Onder het thema Building Trust zal de Jaarlijkse Vergadering het kader en de middelen verschaffen om de dramatische veranderingen, die plaatsgrijpen in de zakenwereld en de maatschappij in het algemeen, te beheersen. Sinds de laatste Jaarlijkse Vergadering van het World Economic Forum werd het vertrouwen in de veiligheid van zowel het openbaar leven als het bedrijfsleven zwaar geschokt. Overal ter wereld daverden ogenschijnlijk onwrikbare instellingen op hun grondvesten door catastrofes en schandalen. Vertrouwen is dé sleutel tot duurzame groei en ontwikkeling in de wereld. Zonder vertrouwen zal de wereld geen veiligheid of voorspoed kennen. In het licht van deze feiten wordt de Jaarlijkse Vergadering dit jaar uiterst belangrijk.

Naar aanleiding van deze Jaarlijkse Vergadering zal BARCO de congreszaal, de vergaderzalen en de Executives lounge uitrusten met in totaal 16 projectoroplossingen. De innoverende iQ Series projectoren, die worden gekenmerkt door hoge lichtsterkte, hoge resolutie en uitstekende kleurenweergave, beantwoorden perfect aan de eisen inzake presentatie- en vergadertoepassingen gesteld door het World Economic Forum. Malte Godbersen, Director of Knowledge Management bij het World Economic Forum, stelt Als een strategische partner van het World Economic Forum levert Barco geavanceerde projectieoplossingen op de Jaarlijkse Vergadering 2003 in Davos. Ze laten toe de ervaring van de deelnemers aanzienlijk te versterken door alle emoties van de panelleden en het publiek, die in de meest verhitte discussies naar boven komen, met de hoogst mogelijke resolutie weer te geven op het scherm."

De iQ (Pro) Series van BARCO bestaat uit een reeks van 13 innoverende projectoren voor presentatie- en opleidingstoepassingen. Deze intelligente projectorreeks werd in 2002 met niet minder dan 5 Industry Awards bekroond. De iQ Series biedt helderheidniveaus van 1800 tot 4200 ANSI lumen en ongeëvenaarde voordelen voor de gebruiker: geavanceerde beeld-in-beeld functies (tot 3 bronnen), naadloze overgang tussen bronnen en een betrouwbaar dubbel-lamp systeem. Bij de netwerkversie, de iQ Pro Series, is de iQ projector uitgerust met een krachtige computer server die geavanceerde netwerkfuncties biedt.

Over het World Economic Forum Het World Economic Forum is een internationale organisatie, die zich als missie heeft gesteld de toestand van de wereld te verbeteren. Het Forum biedt een samenwerkingskader voor wereldleiders, waar wereldproblemen ter sprake gebracht kunnen worden, en engageert vooral zijn leden uit de zakenwereld in het wereldburgerschap. Het World Economic Forum is een stichting, met zetel te Genève. Het is een onafhankelijke, onpartijdige organisatie zonder winstbejag; het is niet gebonden aan politieke, partijgebonden of nationale belangen. Het Forum heeft een NGO adviserende status bij het ECOSOC (Economisch en Sociaal Comité) van de Verenigde Naties. http://www.weforum.org/

Over BARCO
BARCO bestaat uit drie kernactiviteiten die alle actief zijn in Image processing. BarcoProjection is aanwezig in verschillende markten van grootschermvisualisatie. BarcoView ontwikkelt en vervaardigt visualisatie-systemen voor levenskritische beslissingen, terwijl BarcoVision zich concentreert op systemen voor visuele inspectie en kwaliteitscontrole. De hele BARCO groep haalde in 2001 een omzet van 792 miljoen euro. BARCO heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in 97 landen wereldwijd. Sinds 1986 staat BARCO genoteerd op de Beurs van Brussel, en nu op Brussels/Euronext. BARCO maakt deel uit van de BEL 20, de Next 150 en de Dow Jones Sustainability Indexes.

Meer informatie over BARCO kan u vinden op het Web: http://www.barco.com

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels