Ingezonden persbericht

JD: De Graaf parlementariër, geen politiek leider

De Jonge Democraten zijn erg bedroefd over de verkiezingsuitslag, maar D66 heeft met opgeheven hoofd verloren. D66 heeft onder leiding van Thom de Graaf haar idealen niet verloochend. Het kamerlidmaatschap is een vak dat Thom de Graaf verstaat. We hopen dan ook dat Thom de Graaf, ondanks de verkiezingsuitslag, toch in het parlement zitting neemt en zijn kiezers niet teleurstelt.

D66 is met een nieuwe politieke cultuur in Nederland geconfronteerd en zij is er niet in geslaagd om zich staande te houden. Dat geldt ook voor onze lijsttrekker Thom de Graaf. Het lijkt erop dat Thom de Graaf niet mee wil en kan gaan met deze verandering van de politieke cultuur. "Uiteindelijk moet de boodschap wel worden verkondigd, want de veranderende politieke cultuur vraagt om een andere boodschapper. Het is dus tijd voor een nieuw gezicht en een nieuwe koers van D66. D66 heeft iemand nodig die zichzelf kan blijven en tegelijkertijd het Nederlands publiek kan bereiken," aldus Daniëlle Paulssen, landelijk voorzitter van de Jonge Democraten.

De Jonge Democraten vinden dat D66 een nieuwe politieke leider moet kiezen. Er zal een schriftelijke ledenraadpleging moeten plaatsvinden. De nieuwe politieke leider en fractievoorzitter zal op 8 februari ,tijdens het partijcongres geinstalleerd moeten worden. De Jonge Democraten vinden dat D66 een leider verdient die D66 beter kan verkopen. Die D66 weer tot een belangrijke factor maken in de nationale politiek.

D66 moet haar inhoud beter verkopen; D66 is meer dan een partij die strijdt voor directe democratie. D66 moet weer een actie partij worden, die opkomt voor de bevolking; D66 moet wat dat betreft terug naar haar wortels.



Ingezonden persbericht