Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

Delft Instruments' dochter Nucletron verkrijgt octrooi voor de behandeling van prostaatkanker door automatische inbreng van permanente radioactieve zaadjes

Delft Instruments N.V. maakt bekend dat haar dochteronderneming Nucletron B.V. de toekenning van het Amerkaanse Octrooi (No. 6.,454.,696) en het Europese Octrooi (EP 1070519A1) heeft verkregen. Deze octrooien zijn verkregen voor een automatisch systeem en methode voor de behandeling van prostaatkanker met behulp van dehet seedSelectron®. DeHet seedSelectron® is 's werelds eerste automatische systeem voor permanente seed implantatieprocedures.

Met de toekenning van deze octrooien bevestigtcontinueert Nucletron haar traditiede geschiedenis als innovator op het gebied van kankerbehandeling op basis vandoor radiotherapie en haar positie alsblijft Nucletron wereldleider op het gebied van de brachytherapie. De nieuwe octrooien zijn het resultaat van Nucletron's gerichteverenigde investering in de ontwikkeling van een compleet nieuwe oplossing voor de behandeling van prostaat- kanker. Het resultaat is het FIRST® (Fully Integrated Real-time Seed Treatment) systeem. Dit systeem heeft reeds de FDA (Food and Drug Administration) 510K toekenning gekregen evenals het CE kenmerk en wordtis in klinisch toegepastgebruik in Amerika en Europa. Het Nucletron FIRST® systeem staat voor de combinatie: seedSelectron® en het SPOT (Sonographic Planning of Oncology Treatment) PRO® systeem.

DeHet seedSelectron® verkort duidelijkde voorbereidingstijd, die normaal nodig is voor de implantatie-procedure, aanzienlijk. Tevens is het systeem zozodanig ontwikkeld dat de vrijkomende radioactiviteitzodanig wordt beperkt dat het dat de stralings-bescherming voor het personeel in de operatiekamer optimaal is.zonder zorgen en gevaar kan werken Geïntegreerde verificatie en kwaliteitsbewaking van de procedure geven een uiterst hoge graad van veiligheid en vertrouwen gedurende de implantatieprocedure.

Nucletron biedt in combinatie met SPOT PRO® een uniek systeem voor real-time, 3D behandelingsplanning (berekening) met de daarbij behorende uiteindelijke uitvoering. Het resultaat geeft de behandelende arts de mogelijkheid om direct het plan aan te passen aan de klinische gegevens gedurende de implantatie met als resultaat een optimale verdeling van de behandelingsdosis in de prostaat.

Een nadere technische beschrijving kunt u vinden op Nucletron's website www.nucletron.com onder Products and Solutions Seed Implants. Het FIRST® systeem biedt de arts voor het eerst de zekerheid dat de behandeling wordt uigevoerd zoals de arts dat heeft berekend en bedacht.

Nucletron is wereldleider op het gebied van systemen voor radiotherapie en is gespecialiseerd in één van 's werelds meest innovatieve producten op het gebied van kankerbestrijding. Nucletron heeft wereldwijd 11 kantoren inclusief het hoofdkantoor in Veenendaal. Nucletron heeft sedert meer dan 25 jaar een leidende positie op de radiotherapiemarkt voor afterloaders.

Delft Instruments N.V., genoteerd aan en opgenomen in de NextEconomy Index van de effectenbeurs Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van bijna EUR 200 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten, systemen en software voor medische en industriële toepassingen.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 23 januari 2003

Voor nadere informatie : E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur Tel. 015 2601206 E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Website Delft Instruments : http//www