Royal Dutch Petroleum

23/01/2003

Nieuw lesmateriaal over aardolie en aardgas

De energieke aarde. Zo heet het nieuwe lesmateriaal van Shell Nederland over aardolie en aardolieproducten. Gelijktijdig is in opdracht van de NAM 'Aardgas Made in Holland' verschenen. Beide lesboekjes werden gepresenteerd tijdens de Nederlandse Onderwijstentoonstelling (NOT) in de Utrechtse Jaarbeurs.

Het educatieve materiaal bestaat uit een leerlingenboekje en een docentenhandleiding. De doelgroep zijn 12- tot 16-jarigen in het voortgezet onderwijs. Met beide nieuwe lespakketten kunnen scholieren stilstaan bij het belang van aardolie en aardgas voor de samenleving. Ze bieden stof tot nadenken over de toekomst van onze energiehuishouding. De lespakketten vormen een goede aanvulling op elkaar, maar kunnen ook afzonderlijk worden gebruikt. In 'De energieke aarde' en 'Aardgas - Made in Holland' komen verschillende thema's aan bod: het ontstaan, de opsporing en winning van aardolie en aardgas, de verwerking en de prijs. Maar ook het belang, het milieu, alternatieve energiebronnen en de visie van Shell en de NAM op de energietoekomst worden behandeld. Zorn Uitgeverij in Leiden, die het lesmateriaal in opdracht van en in samenwerking met Shell (PAC) en de NAM (PRC) maakte, heeft de uitgaven ondergebracht in haar uitgebreide educatieve Kenmerk-reeks.

Doelgroep: vmbo en basisvorming havo/vwo. Kosten: gratis, alleen verzendkosten worden in rekening gebracht. Bestellen bij: Zorn Uitgeverij in Leiden, via www.kenmerk.nl of per fax 071-5120278