Persberichten - 23/01/2003

Umicore: persmededeling

Naar aanleiding van een artikel verschenen in de pers vandaag bevestigt Umicore dat zij in 2000 een transactie met de Speciale Belastingsinspectie heeft gesloten met betrekking tot een BTW-geschil. Alle elementen over deze zaak werden trouwens gepubliceerd in de jaarverslagen van de onderneming over 1998, 1999 en 2000.

Umicore had geoordeeld deze transactie te moeten afsluiten hoewel ze de gegrondheid van het standpunt van de administratie betwistte om een lang en duur geschil te vermijden waarvan de uitkomst steeds onzeker is.

PROFIEL

Umicore is een internationale metaal- en materialengroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vier bedrijfssectoren: Nieuwe Materialen, Koper, Edele Metalen en Zink. Elke bedrijfssector is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units.

Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waarvan ze weet dat haar expertise inzake materiaalkennis en metallurgie een verschil kan maken, of dat nu is in producten voor alledaags gebruik of in toepassingen die aan de spits staan van nieuwe, opwindende technologische ontwikkelingen. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op het streven om metalen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: materials for a better life.

De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en levert diensten aan een wereldwijd klantenbestand. In 2001 boekte hij een omzet van EUR 3,5 miljard en hij heeft op dit ogenblik ongeveer 9.000 mensen in dienst.

Bron: Umicore
Provider: Euronext Brussels