Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-01-2003 3e persbericht van donderdag 23 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Lifter besteelt automobilist
Een 57-jarige automobilist uit Oss is donderdag rond 17.00 uur bestolen door een lifter. De Ossenaar had de man bij een benzinestation langs de A2 tussen Maastricht en Eindhoven meegenomen. De man vertelde hem autopech te hebben en vroeg of hij mee mocht rijden naar Eindhoven. In Eindhoven reed de Ossenaar op aanwijzing van de lifter naar de Van Ennettenstraat. Daar vroeg de lifter of de automobilist hem geld wilde lenen. Dat weigerde de automobilist, waarna de lifter de jas van de automobilist pakte, uit de auto stapte en hard wegrende, een brandgang in. In de jas zaten een gsm en een portemonnee met 150,=.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Op verschillende plaatsen in Woensel, Strijp en Centrum zijn donderdagmiddag bromfietscontroles gehouden. Er werkten 24 politiemensen aan mee. Er zijn 42 bekeuringen uitgeschreven. 28 bromfietsen hadden een te hoog vermogen. De andere bonnen werden uitgedeeld voor het niet dragen van een helm, het niet hebben van een certificaat, geen goede plaat enz.

Eindhoven: Motorrijder onderuit
Een 42-jarige motorrijder uit s Hertogenbosch is donderdag om 18.00 uur met zijn motor onderuit gegaan. Dat gebeurde op de Beukenlaan ter hoogte van het station Beukenlaan. Mogelijk remde de motorrijder toen het voorwiel van de motor op een putdeksel kwam. De man is met verwondingen aan zijn schouder in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Helmond: Bromfietscontrole
Op de Hortsedijk is donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 65 bromfietsen gecontroleerd en hierbij zijn 26 bekeuringen uitgedeeld. Daarbij waren 21 bonnen voor een te hoge constructiesnelheid, 1 voor het niet dragen van een helm, 2 voor het niet bezitten van een certificaat en 2 voor het niet bij zich hebben van het certificaat.

Geldrop: Zakkenrollerij
Een 72-jarige vrouw is donderdag tussen 15.30 en 16.00 uur het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Dat gebeurde tijdens het winkelen in een supermarkt aan de Heuvel. De portemonnee werd uit haar tas weggepakt. In de portemonnee zaten pasjes en 70,=.

Geldrop: Inbraak
Woensdag tussen 11.00 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan de Roelantlaan. Van de voordeur is een ruitje vernield. Er zijn een spelcomputer en een pot met kleingeld (ongeveer 500,=) gestolen.

Mierlo: Snelheidscontrole
Op de Bekelaar zijn donderdag tussen 15.30 en 19.00 uur 210 automobilisten gefotografeerd bij een snelheidscontrole. Er passeerden 1686 voertuigen. De snelste reed 102 km/u. 50 mag.

Valkenswaard: Hennepkwekerij
In een woning aan de Kreijenbeek is donderdag een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd. Op de zolder stonden 176 planten te groeien. De planten en apparatuur zijn in beslaggenomen. De bewoner, een 26-jarige man uit Valkenswaard, is aangehouden en voor onderzoek de cel ingegaan. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De energiemaatschappij is in kennis gesteld.

Veldhoven: Inzittende gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op Locht is een 68-jarige vrouw uit Vlierden gewond geraakt. Zij zat in een auto die bestuurd werd door een 75-jarige man uit Vlierden. Die reed met zijn auto vanaf het parkeerterrein van Koningshof de Locht op. Daar reed een 53-jarige automobilist uit het Belgische Malle. De man uit Vlierden gaf geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met letsel aan de borst in het MMC in Veldhoven opgenomen.