AutoRai

18-12-2002

Wereldkampioenschap Rally (WRC) 2003: ongewijzigde equipe en hetzelfde doel
Na een bijzonder succesvol sportief seizoen in 2002, hervat Peugeot in 2003 de strijd om de WRC met dezelfde equipe en met dezelfde auto. Er is direct bij de start van het seizoen echter één belangrijk verschil: de rode kleur van de 206 WRC, de kleur van Marlboro, de nieuwe WRC-partner van Peugeot.
Hoewel Peugeot Sport beschikt over een equipe met indrukwekkende ervaring, heeft Peugeot Sport zich actief voorbereid op het nieuwe seizoen. Toch zal de equipe het in 2003 niet anders aanpakken en bouwt Peugeot Sport stabiel verder op de formule die in de laatste drie seizoenen van het Wereldkampioenschap Rally (WRC) inmiddels drie constructeurtitels en twee rijdertitels opgeleverd heeft.

Peugeot is in drie opeenvolgende seizoenen wereldkampioen WRC bij de constructeurs geweest, terwijl Marcus Grönholm in 2000 en in 2002 winnaar bij de WRC-rijders werd. In het vorige rallyseizoen is Peugeot er ook in geslaagd om negen keer zowel op de eerste als op de tweede plaats van het wedstrijdklassement te eindigen, hetgeen een absoluut record in de historie van de WRC is.

In 2003 vervolgt Peugeot het sportieve avontuur met dezelfde coureurs die in 2002 ook al veel hebben bijgedragen aan de WRC-successen. Het team bestaat uit Richard Burns, WRC-kampioen bij de rijders in 2001, Marcus Grönholm, de huidige wereldkampioen, Gilles Panizzi, de onbetwiste koning van de asfalt-rallys en Harri Rovanperä, de winnaar van de Rally van Zweden in 2001. De groep bestaat dus niet uit de minste namen en zal dan ook opnieuw goed in staat zijn om de 206 WRC op elke ondergrond te laten winnen.

Ook de techniek van de WRC-auto zal in het volgende seizoen geen verdere veranderingen ondergaan. In 2003 zal de 206 WRC haar carrière voortzetten in de Evolutie-versie van 2002. Deze auto, die debuteerde in de Acropolis Rally 2002, zal echter goed in staat zijn om in het komende seizoen de concurrentie op afstand te houden. De uitdaging voor Peugeot is dan ook om in 2003 opnieuw de constructeurtitel te behalen. Het nieuwe seizoen zal traditiegetrouw beginnen met de Rally van Monte Carlo op 24 januari 2003.