Gemeente Gouda


datum: 16 januari 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Bibi Wijnen
telefoon: 0182-588791

gratis kaarten relatieconcert koninklijke landmacht

Vrijdag 24 januari om 19.15 uur zal het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht een con-cert verzorgen voor Gouda en haar bewoners. Dit concert vindt plaats in de Gereformeerde Kerk, Turfmarkt 58 te Gouda. De gemeente Gouda mag namens de Koninklijke Landmacht 250 kaarten gratis kaarten aanbieden aan de inwoners van Gouda.

Het concert wordt aangeboden aan de omwonenden van de kazerne, civiele autoriteiten zoals brandweer en politie en inwoners van de gemeente Gouda vanwege de relatie die er is tussen hen en de Koninklijke Landmacht.

De Landmacht is gevestigd in de Prins Willem Alexanderkazerne en de Goudse Poort. Beide locaties vallen onder het Regionaal Militair Commando West, dat een onderdeel is van het Natio-naal Commando, waarvan de staf Gouda als uitvalbasis heeft. Dit is het operationele en facilitaire bedrijf van de Landmacht. Het Regionaal Militair Commando West is actief in de provincies Noord en Zuid Holland en dus ook in de gemeente Gouda.

Zij is de schakel tussen burgerautoriteiten, zoals de burgemeester van Gouda, en de krijgsmacht in geval van rampen en calamiteiten. Indien nodig kunnen in die omstandigheden militairen worden ingezet ter ondersteuning van de burgemeester.

Het programma is als volgt:

19.15 uur: ontvangst in de kerk
19.55 uur: opening
20.00 uur: aanvang 1e deel con-cert
20.45 uur: pauze
21.20 uur: aanvang 2e deel con-cert
22.00 uur: afsluiting.

Belangstellenden kunnen gratis kaarten voor dit concert ophalen bij de dienst Publiekszaken, Klein Amerika 20 te Gouda.