Ingezonden persbericht


KRO De Wandeling
Vrijdag 24 januari 16.30 uur
(HH. op zondag 26 januari 09.30 uur)
Nederland 1

Derde etappe KRO De Wandeling op Noaberpad
Huisarts kiest voor mensen in marge van Haagse Schilderswijk

"Ik vind het uitermate boeiend, het is een kleurrijke wereld." Paulus Falke is huisarts in de Schilderswijk in Den Haag. Samen met zijn vrouw en kinderen koos hij er begin jaren negentig bewust voor om te wonen en werken in een echte volksbuurt.

Tijdens de derde etappe van KRO De Wandeling op het Noaberpad gaat Lucette Verboven in gesprek met Paulus Falke over zijn werk, zijn inspiratiebronnen en zijn wens om dienstbaar te zijn. "Als jongetje wilde ik de missie in. Je handen uit de mouwen steken en iets goeds doen voor anderen, dat leek mij prachtig." Toen hij ontdekte dat het celibaat niet voor hem was weggelegd, besloot hij zich op een andere manier dienstbaar te maken en werd huisarts in de Schilderswijk. "De authenticiteit van de mensen spreekt mij aan. De mensen hier in de wijk leven hun leven zonder opsmuk." Als huisarts draagt Paulus zorg voor onder anderen gedetineerden en daklozen. Hij werkt daarbij ook vanuit zijn religieuze overtuiging, naast arts is hij diaken en geassocieerd met de orde van de Carmelieten. "Ons gezin leeft zoveel mogelijk vanuit de spiritualiteit van deze gemeenschap. Niet binnen de muren van het klooster, maar in de wereld."

KRO De Wandeling volgt tot eind mei het Noaberpad van Oldenzaal naar Nijmegen. Onderweg ontmoet presentatrice Lucette Verboven mensen die hun hart volgen. Het seizoen wordt afgesloten met de grote KRO Wandeldag.