Gemeente Breda

Persberichten

22-01-2003

Wethouder Arbouw reikt eerste Groen Verhuispakket uit

Wethouder Arbouw van Milieu reikt op vrijdag 24 januari het eerste Groen Verhuispakket uit aan de eerste bewoners van de Vinex locatie Nieuw Wolfslaar. De uitreiking vindt om 17.00 uur plaats in de trouwzaal van het Stadhuis.

Het Groen Verhuispakket is een doos vol ideeën, cadeaus en aanbiedingen voor een duurzame inrichting van huis en tuin. In het pakket zitten onder andere kortingsbonnen, een verhuis cd-rom, onkruidkrabber, hergebruikgids, boodschappentas, tuinschetsontwerp met zakje bloemzaad en een fles wijn met EKO-keurmerk. Twintig Bredase bedrijven, winkeliers en verenigingen hebben met de gemeente Breda meegewerkt aan de samenstelling van het Groen Verhuispakket.

Alle toekomstige bewoners van Nieuw Wolfslaar, ook van vrije kavels en huurwoningen, krijgen een half jaar voordat zij hun nieuwe woning betrekken een Groen Verhuispakket aangeboden. Een verhuizing is een moment waarop mensen volop bezig zijn met het maken van nieuwe keuzes voor inrichting van huis en tuin en oriëntatie op de nieuwe woonomgeving.
De gemeente Breda hoopt met het uitreiken van het Groen Verhuispakket de bewoners van Nieuw Wolfslaar te stimuleren vaker een groene keuze te maken. Een keuze die energie- en milieubesparend is, goed voor de gezondheid en het wooncomfort verhoogt.

De gemeente Breda won voor het derde achtereenvolgende jaar de duurzaamheidsspiegel. Dat wil zeggen dat zij met haar duurzaamheidsbeleid op het gebied van milieu, natuur en ontwikkelingssamenwerking, het beste voor heeft. Ook duurzaam bouwen heeft de aandacht van de gemeente.

Breda, 22 januari 2002