Provincie Zuid-Holland

Persbericht

22-1-2003
Commissaris van de Koningin Jan Franssen brengt werkbezoek aan gemeente Rotterdam

De Commissaris van de Koningin Jan Franssen brengt vrijdag 24 januari een werkbezoek aan de gemeente Rotterdam. Franssen wil met het werkbezoek de provinciale kiezers laten zien dat hij er niet alleen is voor het platteland, maar dat hij ook voor de grote steden staat. Naast een gesprek met burgemeester Opstelten en de Rotterdamse wethouders is er een 0ntmoeting met de fractievoorzitters.

De Commissaris van de Koningin laat zich onder meer informeren over de veiligheid in het Rotterdamse openbaar vervoer en over de veiligheid in samenhang met jeugdbeleid. Aansluitend zal Franssen een bezoek brengen aan twee zogenoemde hotspot wijken. Dit zijn wijken waarin de verpaupering, criminaliteit, vervuiling en verloedering worden aangepakt.

Tijdens het bezoek zal Franssen er een lans voor breken om het succesvolle Rotterdamse veiligheidsbeleid ook in regionale context te bezien en op te pakken. De provincie signaleert dat buurgemeenten in de regio en wijken die voorheen probleemvrij waren op dit moment een instroom van probleemgroepen en daardoor overlast beginnen te ervaren.

Voor de pers is er de gelegenheid het onderdeel in de zogenoemde hotspot wijken bij te wonen. Aansluitend kunnen vragen worden gesteld aan de Commissaris van de Koningin Jan Franssen.