TROS

Foto's vermiste personen op de mobiele telefoon

Het TROS-programma VERMIST start met een unieke dienstverlening. Vanaf vrijdag 24 januari kunnen foto's van vermiste personen via i-mode worden bekeken op de mobiele telefoon. Het is de eerste keer dat i-mode wordt toegepast bij de opsporing van vermiste mensen.

Het werkt als volgt: via het intoetsen van www.vermist.nl/imode op de gsm kunnen foto's en het signalement van vermiste kinderen en volwassenen op het scherm van het toestel worden opgevraagd. Het zijn zowel urgente als langlopende vermissingen. De mogelijkheid bestaat dan om via i-mode direct een tip over de vermiste door te mailen of te bellen naar de redactie van VERMIST.

KPN Mobile, de leverancier van i-mode, heeft enthousiast gereageerd op de actie van VERMIST. 'Wij hopen dat er op deze gemakkelijke manier daadwerkelijk vermiste personen opgespoord gaan worden. Je kan zo de foto van de vermiste razendsnel onder ogen krijgen', aldus Jaap den Dulk van KPN Mobile.

Ook presentator Jaap Jongbloed is blij met deze nieuwe dienst en primeur van VERMIST: 'Dit is weer een extra opsporingsmethode waarmee we hopen meer vermisten te kunnen terugvinden.'

Voor meer informatie: www.vermist.nl