Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.45 uur

Rijden onder invloed

SOESTERBERG- In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 januari omstreeks 01.25 uur heeft de politie een 57-jarige man uit Soest aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten zagen de man rijden op het Van Maarenplein en gaven hem een stopteken. Hij moest een blaastest afleggen en deze gaf aan dat de man teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees ademanalyse uit dat de man 520 ug/l ( 1.25 promille) in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en tevens een proces-verbaal.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Op de Bikkersweg werd in deze nacht omstreeks 02.35 uur een 29-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten controleerden de man nadat zij hem met lage snelheid over de Bikkersweg zagen rijden.De man moest een blaastest afleggen, deze gaf aan dat de man teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar wees een ademanalyse uit dat de man 630 ug/l (1.55 promille) in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.