Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2003
Persberichten districte Utrecht stad, 09.40 uur

Beveiliging opgeheven

UTRECHT- Het extra politietoezicht in de omgeving van de woning van de Burgemeester Brouwer is opgeheven.

Na aanleiding van binnengekomen informatie werd door de politie besloten extra politietoezicht in deze omgeving te houden. De politie heeft de zaak onderzocht en hieruit kwam naar voren dat een betrokkene het niet eens was met een beslissing van burgemeester Brouwer. Hij sprak hierbij mondelinge dreigende taal uit in de richting van de burgemeester/gemeente.

De geuite bedreigingen zijn niet strafrechterlijk vervolgbaar maar de betrokkene is wel aangesproken op zijn onbehoorlijke gedrag. De man gaf aan dat het verstandiger was geweest om zijn probleem op een andere manier op te lossen.

Wilde achtervolging

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een autodief aangehouden na een wilde achtervolging.

Omstreeks 13.30 uur stopte een chauffeur van een koeriersbedrijf op de Koppellaan in Bilthoven. De man leverde een pakketje af en liet de sleutels in zijn auto achter. Kort hierop kwam een 25-jarige man uit Utrecht aanlopen, stapte in deze auto en reed hard weg. De koerier waarschuwde direct de politie en deze keek in de regio uit naar deze auto. Op de Berenkuil zagen agenten van het Korps Landelijke Politiedienst het gestolen voertuig rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Kennelijk dacht de bestuurder hier anders over en reed met hoge snelheid de Waterlinieweg op in de richting van knooppunt Laagraven. Onderweg haalde de Utrechter gevaarlijke capriolen uit en hierbij werd de achtervolgde politieauto geraakt.

De 25-jarige man nam vervolgens de afrit Lunetten en reed vervolgens het T Goyplein op tegen de richting in. De man reed met onverminderde snelheid door en ging nu via de afrit van de Waterlinieweg tegen het verkeer in. Op de Waterlinieweg konden overige weggebruikers de spookrijdende bus nog maar net ontwijken.

Op het knooppunt Laagraven reed de man tegen het verkeer in en ging hier slingerend tussen de autos door. Na een rondje te hebben gereden wilde de man weer de Waterlinieweg oprijden. Dit kon worden voorkomen doordat de man een stuurfout maakte en van de weg raakte. Hij kon vervolgens door politiemensen worden klemgereden. De autodief kon direct worden aangehouden en worden ingesloten voor verhoor. De achtervolgende politieauto raakte zwaar beschadigd evenals de bestelbus. Bij de achtervolging raakte niemand gewond en raakte andere voertuigen niet beschadigd. De voertuigen werden afgesleept.

Man met mes aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden nadat hij personen met een mes had gedreigd.

Omstreeks 15.30 uur hoorde parkeerwachters van omstander dat een man een aantal fietsbanden had lekgestoken en omstanders had bedreigd met een mes. De 25-jarige man uit Utrecht zou vervolgens een woning zijn ingevlucht. De parkeerwachters riepen de hulp in van politieagenten en deze gingen op zoek naar de dader.

In de woning werd de Utrechter aangetroffen. Hij had een aantal messen in zijn bezit en werd aangehouden. Het is niet bekend waarom de man de banden kapot heeft gestoken en passanten bedreigde met een mes.